2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Diyarbakır'daki saldırıya protesto

Diyarbakır'da, midibüse yapılan saldırı sonucu 4'ü polis 5 kişinin şehit edilmesi olayı Denizli'de protesto edildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Denizli il ve merkez ilçe teşkilatı üyesi bir grup öğle saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nda toplanarak Türk Bayrağı ve döviz açtı. Diyarbakır'daki saldırıya tepki gösteren grup, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'İmralı'yı Basarız Apo'yu Asarız' sloganları attı. Küçük çocukların 'Hepimiz Mehmetçiğiz' dövizleri taşıdığı eylemde büyük bir Türk Bayrağı açıldı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemde basın açıklamasını okuyan BBP Denizli İl Başkanı Hüseyin Sarı, Diyarbakır'da  meydana gelen terör olayını lanetlediklerini, saldırıda şehit düşen 4'ü polis 5 personele Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dilediklerini belirtti.


Sarı konuşmasında, "2 askeri kaçırıldı diye Lübnan'ı Lübnan'ın başına yıkan İsrail'in, teröriste benziyor diye metroda bir vatandaşa ateş açan İngiltere'nin, müslüman diye Paris ve Marsilya'yı birbirine katan Fransa'nın, ırkı kendinden değil diye ev kundaklayan Almanya'nın ve ABD'nin insanlık hukuku neyse onu gerçekleştireceğiz" dedi.


BBP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ercan ise, tampon bölge kurulması ile ilgili daha önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a BBP'nin başvuruda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Şimdi diğer siyasi partiler BBP'nin daha önce söylediğini söylüyor. BBP iktidara geldiğinde idam cezasını tekrar geri getirecek. Bu millet ve devlete zarar veren kimse hepsinin idamı gerçekleştirilecektir. Milletimize söz veriyoruz."


Partili bayanların da destek verdiği eylem sloganların atılmasının ardından olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 14:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?