3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

DOÇEV kağıt toplamayacak

Denizli’deki Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, bundan sonra atık kağıt toplamayacaklarını söyledi.

Çevre kirliliğine karşı insanlarda duyarlılık oluşturmak üzere 1996’da kurulan DOÇEV’in çevre eğitimi ve atıkların geri kazanımı faaliyetlerine ağırlık verdiğini belirten Abalıoğlu, şöyle dedi: “Denizli’de DOÇEV tarafından başlatılan atıkların geri kazanımı olgusu, halkımızın katkılarıyla önemli düzeye ulaştı. Dağıtılan binlerce atık dönüşüm kutusuyla okullar, evler, işyerleri, resmi kurumlardan toplanan atıklar, ulusal ekonomiye kazandırıldı. ‘Kağıt ver, ağacın olsun’ sloganıyla on binlerce fidan yeşerdi. Kağıt-karton yanında, plastik, cam, metal, naylon poşet ve diğer atıkları da değerlendirdik. Kullanılmış tonlarca pil, akü ve cep telefonu bataryası, ilgili kurumlara teslim edilerek çevresel zararlarından arındırıldı.

Görev belediyelerin
Toplumda atıkların ayrı toplanması ve yeniden kazanımı, çevreye zararlı olanların bertaraf edilmesi bilincinin ve alışkanlığının yerleşmesinde önemli katkılarımız olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde ve ilimizde değişen ve gelişen koşullar, DOÇEV’in bu alanda yeni kararlar almasını zorunlu kılmıştır. Yeni yasa ve yönetmeliklere göre, atıkların kaynağında toplanması ve yeniden kazanımı görevi ve sorumluluğu doğrudan yerel yönetimlere verilmiştir. Bundan böyle atık kağıt toplamayacağız.”


 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 09:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?