23
Nisan
2024
Salı
DENİZLİ

Doğalgaz dağıtım hattında patlama

Denizli'de 64 bin 84 daire ve iş yerinde gaz akışı durdu.

Kentgaz Genel Müdürü Arif Tulukçu, Denizli'ye dün akşam saatlerinde şehir içi doğalgaz dağıtım hattında meydana gelen patlama sonrası yeniden doğal gaz akışı için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü bildirdi.

Tulukçu yaptığı yazılı açıklamada, dere ıslahı çalışmaları sırasında ana taşıyıcı boru hattına üçüncü şahıslar tarafından hasar verilmesi nedeni ile şehrin bir bölümüne dün akşamdan bu yana doğal gaz verilemediğini belirtti. Ekiplerin öğle saatlerine kadar il genelindeki ikametlerin gaz akışının sağlanacağına dikkati çeken Tulukçu, şunları kaydetti:

"Dün akşam 18.40 civarında üçüncü şahıslarca yapılan bir çalışma esnasında çelik hattımıza hasar verilmiştir. Olay yerine ilk ulaşan acil ekiplerimiz hasar gören hattı kontrol eden vanayı 5 dakika içinde kapatmıştır. Yapılan kontrollerde Denizli Pamukkale Üniversitesi'ni ve Pamukkale Üniversite Hastanesi'ni besleyen çelik hatta, bölgede üst yapı çalışması yapan üçüncü şahıs ekibinin hasar verdiği tespit edilmiştir. Denizli'ye gaz sağlayan iki şehir giriş istasyonu olmasına ve çelik şebekelerin şehir içinde birbiri ile bağlantısı olmasına rağmen, verilen hasarın büyük olması ve olayın şehir tüketiminin en yüksek olduğu saatte yaşanması nedeniyle çelik şebekede hasara dayalı ani basınç düşüşü yaşanmış, polietilen şebekeye gaz akışı sağlayan bölge regülatörlerinin bir kısmı bu düşüşün etkisi ile otomatik olarak kendini korumaya almıştır. Yaşanan bu patlama neticesinde 64 bin 84 daire ve iş yerinde gaz akışı durmuştur."

Tulukçu, patlama nedeniyle acil durum senaryosunun hemen devreye sokulduğuna işaret ederek "Ekiplerimiz gerekli önlemleri alarak öncelikli olarak kendini korumaya alan bölge regülatörlerini devreye almışlar, şehre gaz arzı sağlamışlardır. Ancak binalara gaz arzı sağlayan servis regülatörleri de oluşan basınç düşüşü nedeni ile otomatik olarak devre dışı kaldıkları için bütün binaların tek tek dolaşılarak regülatörlerin devreye alınması ve konutlara tek tek gaz arzı sağlanması gerekmektedir. Ulaşılamayan konutların ise servis vanaları kapalı pozisyona getirilmiş olup gelen ihbarlar ile devreye alma çalışmaları devam edecektir" dedi.  

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2013 Salı 10:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?