2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Doğalgaz kullanmayana ceza

Denizli Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, doğalgaz hattı geçen bölgelerde kömürle kalorifer yakılan apartmanlarda denetimlere başladı. İlk gün İstiklal Caddesi üzerindeki apartmanlar kontrol edildi. Kontrollerde, kalorifer yakan kişinin sertifikası, kalorifer sistemi ve baca gazı ölçümü yapıldı. Gün boyu süren denetimlerde doğalgaza geçip kömürle kalorifer yakan 12 apartman tespit edildi. Bu apartmanlardan 7'si için ihtar verildi. 5'inin de tesisat döşettirmek için ilgili firmaya müracaat ettiği tespit edildi. 

Denizli Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Vardar, Denizli Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun doğalgazın geçtiği hatlarda kalorifer yakılmaması yönünde karar aldığını hatırlatarak, "Doğalgazla ilgili bir yıl önce karar alındı ve denetimi Denizli Belediyesi'ne verildi. Doğalgazın geçtiği mahallelerde kömür yakan kaloriferli kazanların artık doğalgaza geçmesi mecburi oldu. Bunun üzerine denetimlere başladık. Doğalgazın geçtiği mahallelerde kömürle kalorifer yakılan binalarda baca gazı ölçümü yapacağız. Sonuçta olumsuz çıkanlara gerekli yasal işlem uygulanacak" dedi. 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut da, kömür yakan bina sahipleri, yöneticileri ve iş yerleri sahiplerinin doğalgaz kullanımına geçecek şekilde tesisatlarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulunularak ihtar verildiğini söyledi. Tekrar yapılacak denetimlerde doğalgaz kullanımına geçmeleri ya da ilgili firmayla gerekli sözleşmelerin yapılması şartı aranılacağını ifade eden Akbulut, "Şartlara uymayanlar hakkında İl Çevre Kurulu Kararı ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Özellikle şehirdeki hava kirliliğinin en aza indirilmesi için denetimler aralıksız sürecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 14:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?