3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Doktor açığı kalmayacak

DEVLET BAKANI KAVAF:

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli ve ilçelerindeki hastanelerde bulunan doktor, hemşire ve sağlık meslek elemanı açığının kısa sürede kapatılacağını söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli'ye Kasım 2009 itibariyle 14 uzman doktor ve 4 pratisyen hekimin ataması yapıldığını belirterek "Denizli'de doktor açığı kalmayacak" dedi. 29. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülük Uzman Tabip atamalarında Denizli'ye çeşitli branşlarda 18 doktorun atandığını söyleyen Kavaf, şu bilgileri verdi: "Sağlık Bakanlığı'ndan Denizli'nin ihtiyacı olan çeşitli branşlarda doktor atamasının yapılması talebinde bulunduk. Bu kapsamda Denizli Devlet

Hastanesi'ne Beyin ve Sinir Cerrahisi, Hematoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları branşında birer uzman doktor, Acıpayam Devlet Hastanesi'ne Kulak- Burun- Boğaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji branşlarında birer uzman doktor, Çameli Devlet Hastanesi'ne, İç Hastalıkları branşında bir uzman doktor, Çal Devlet Hastanesi'ne Çocuk Hastalıkları ve Genel Cerrahi branşlarında birer doktor, Çivril Devlet Hastanesi'ne Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği branşlarında birer doktor, Tavas

Devlet Hastanesi'ne, Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında bir doktor, Denizli Merkez, Sarayköy, Kale, Çal, Çivril ilçelerine birer pratisyen hekim olmak üzere toplam 18 doktorun ataması yapıldı."

Bakan Kavaf, hükümet olarak vatandaşların hızlı, kolay ve güvenli sağlık hizmeti alabilmesi için yurt genelinde çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Hastanelerde bütün branşlarda doktor ataması yapacağız. Böylece vatandaşlarımızın başka illere gitmeden modern tıbbın gerektirdiği bütün yeniliklerden faydalanmalarını sağlayacağız. Hastanelerde bulunan hemşire ve sağlık elemanı açığı kapatılacak. Böylece Denizli merkezde bulunan hastanelerimize bölge hastanesi statüsü kazandırmış olacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:01:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 14:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?