7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Doktor adayları beyaz önlük giydi

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen önlük giyme töreni yine coşkulu bir şekilde yapıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek genç doktor adaylarına seslenerek, "Mesleğiniz yorucu, öğrenme zamanı uzun, öğrenmeye mecbur ettiği konular çeşitli, özel hayatınıza kadar etki edecek güçlükleri size yükleyen bir meslektir. Sizler, insanın varlığında duyduğu acıları kendi varlığınızdakileri unutarak, giderme mesuliyetindesiniz. Onun için bilginiz kadar ahlakınız, tecrübeniz kadar karakteriniz kuvvetine muhtaçsınız. Çarelerini bulmak için bütün kuvvetlerini sarf eden hekimin kendiside hastaları gibi bir gün ölür. Onun içindir ki, meslekler arasında, akıbeti amacını yalanlayan hekimlik, mensuplarını dikkatli ve iradeli şekilde en özgeci ve en hayırlı insanlar yapar. Böyle olmayanlar bilgi ve tecrübelerini ne kadar üstün olursa olsun, hekim değildirler" diye konuştu.

Rektör Fazıl Necdet Ardıç ise bu dönemin yeni hastane ve tıp fakültesinin açılması nedeniyle Tıp Fakültesi alt yapısı açısından en şanslı dönem olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz beyaz önlük giyme töreninde öğrencilerimizin ve ailelerin mutlu olduğunu görüyorsam da aslında bu tören her şeyin yeni başladığını, önlerinde çeşitli zorluklarla dolu 6 yıl olduğunu, başka fakültelerdeki öğrencilerden çok daha fazla emek sarf etmeleri gerektiğini, sonunda bir ferdi olacağı dünyanın farklı olduğunu simgeliyor. 15 yıldır hepimiz büyük emek verdik. Yöneticilerimizin ufku ülkemizin olanakları ölçüsünde eserler ortaya koyduk. Son 4 yıllık dönem ise bu emeklerin taçlandığı dönem oldu. Bizim kuşağımız tıp fakültemizin varlığını gözü gibi korumaya ve geliştirmeye devam edecektir. Bu konuda taviz vermeye kalkan hiç kimseyi de tasvip etmeyecektir."

Konuşmaların ardından rektör ve akademisyenler 140 öğrenciye beyaz önlüklerini giydirdi.

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 17:33:04
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?