2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Doktor adaylarının atamaları unutuldu

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun 41 genç hekimin dosyaları bakanlığa gönderilmedi. Atamaları yapılmayan doktorların altı ayı boşa gitti 

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’nde Sağlık Bakanlığı’na gönderilmesi gereken dosyalar unutulunca, diplomasını alıp, doktor olmaya hak kazanan 41 genç hekimin atamasının yapılamadığı ortaya çıktı.


PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılan hata nedeniyle 41 doktorun atamasının yapılmadığını söyledi. Doktor adaylarının ilk atama sıralamasına sokularak mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesi için çeşitli görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Aybek, konu hakkında inceleme başlattıklarını kaydetti, şöyle dedi:
“Biz mezun olanların dosyalarını rektörlüğe gönderdik. Rektörümüz de dosyaları imzaladıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na göndermiş. Ancak, burada bir hata yapılmış. Yapılacak ilk atama sıralamasında bu arkadaşların yer almalarını sağlamaya alışacağız, üzgünüz.”

Yargıya taşıyacaklar
Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan, yapılan hatanın büyük olduğunu, olayı yargıya taşımaya hazırlandıklarını belirtirken, doktor adaylarının en az 6 ayının heba olduğunu söyledi.


Mağdur doktorlardan Akif Varan, “Dosyalarımızın bakanlığa gönderilmediğini tesadüfen öğrendik. Bir arkadaşım atamalarda ismimizin olmadığını görünce bizi aradı. Biz de geçtiğimiz günlerde dekanlığa uğradığımızda dosyaların bakanlığa gönderilmediğini öğrendik. ‘Unuttuk, üzgünüz’ dediler. Ben doktor oldum diye evlenip borca girmiştim. Benim zararımı kim karşılayacak” diye konuştu.
İbrahim Kocayiğit ile Ahmet Eskiocak da en az bir yıllarının kaybolduğunu söyledi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:12:59
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 11:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?