2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dokuzkavaklar'a sentetik çim saha

Denizli Belediyesi, Dokuzkavaklar Mahallesi'ne Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanabileceği standartlarda sentetik çim saha yapıyor.


Dokuzkavaklar Sentetik Çim Sahası için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen ile çok sayıda protokol üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı. Başkan Zeybekci, Vali Erkmen ve beraberindekiler, inşaat öncesi toprak zeminde maçların oynandığı sahayı gezdi. Vali Yavuz Erkmen törende yaptığı konuşmada, belediyenin spor alanları yaparak çocukların ve gençlerin spora yönlendirilmesine büyük destek verdiğini belirterek, "Hafta sonu da Dokuzkavaklar Mahallesi'ndeydim. Denizli Belediyesi'nin kente kazandırdığı Hasan Güngör Spor Salonu'nda basketbol maçını izledim. Denizli Belediyesi, herkesin gıpta ile bakacağı eserleri çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyor. Aynı mahallede bir sentetik çim saha ve bir de kapalı spor salonu yapıldı. Burada gençlere büyük görev düşüyor. O görev de bu sahaları en iyi şekilde kullanılmasıdır" dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, bugüne kadar yapılamaz denilen birçok projelerin halkın hizmetine sunulduğunu kaydederek, "Sentetik çim sahada birçok aktivite yapılabilir. Atletizm sporundan, futbol müsabakalarına kadar açık havada yapılan tüm sporlar bu saha yapılabilir. Eskiden bu mahalledeki kapalı spor salonu, basketbol voleybol sahaları var mıydı? Yoktu. Denizli'de sentetik çim saha var mıydı? Şimdi 3.'sünün temelini atıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin televizyon seyrederken başka ülkelerde gördükleri sahaları mahallelerine inşa ettik. Hayal edilemeyen şeyler bunlar. Mahalle sakinlerinden beklentimizde, o bölgenin ileri gelenleriyle kulüp kurmalarıdır. Belediyemiz sadece spor tesisi yapmakla kalmayıp, kulüp kuran mahalle gençlerinin her türlü spor malzemesini veriyor" dedi. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen de, valilik ve belediyenin amatör spor kulüplerine ve sporun gelişmesine verdiği destekle, her türlü övgüyü hat ettiğini söyledi. Daha sonra temel atma töreni düzenlendi.


Dokuzkavaklar Sentetik Çim Sahası, 400 metrekare kapalı alanı bulunup 55 milimetrelik sentetik çim olarak planlandı. Kenarlarına 4 metre yüksekliğinde tel örgü yapılıp, 450 seyirci kapasiteli tribün inşa edilecek. Gece antrenmanlarına uygun olarak 4 adet 17 metre yüksekliğinde direk aydınlatması bulunacak sahada, 4 soyunma odası, bay, bayan hakem soyunma odaları, sağlık ve lisans kontrol odası, idari büro, büfe, protokol ve eğitim odası ile basın odası yer alacak. Toplam 570 bin YTL'ye mal olacak saha, yılbaşından önce hizmete sunulacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?