2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dolu ve yağmur çiftçiyi vurdu

Denizli’de son üç günde metrekareye 31 kilogram yağış düşmesi hem hayatı olumsuz etkiledi, hem de tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu.

Yağışlar nedeniyle Küçük Menderes Nehri’nin taşması sonucu Aşağışamlı ve Yukarı Şamlı ovalarında araziler zarar gördü. Tarım İl Müdürlüğü, yaşanan afetler nedeniyle, tarım arazilerindeki zararı tespit etmek için il genelinde 15 ekiple çalışmaya başladı.

İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile sel felaketi yaşayan merkeze bağlı Eldenizli Köyü ile Irlıganlı Beldesi, Aşağışamlı ve Yukarı Şamlı ovalarında incelemelerde bulundu. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, dolu ve sağanak yağıştan Denizli genelinde tarım alanlarının etkilendiğini söyledi.

22 dekar alan etkilendi

Tarım Müdürlüğü’nün tespit komisyonundaki ekiplerin, 7 ilçede kontrollere devam ettiğini belirten Gemici, "Merkez ovada Eldenizli Köyü ile Irlıganlı Beldesi arasındaki arazilerde selin girdiği noktalarda yaklaşık 25 kişinin arazisinde zarar meydana geldi. Arazilerin bir çoğunda hayvan yemliği, silajlık mısır, yonca ekimi vardı. Bu 25 kişinin arazilerinde şu an için bir ön tespit yapıldı. İlk tespitlerimize göre bizim gezdiğimiz yerlerde yaklaşık 22 dekar alan, aşırı yağış ve selden zarar görmüş. Ama suların çekilmesiyle de son tespitle ortaya çıkacak olan zarar kesin rakamlarıyla belli olacak" diye konuştu. Gemici, Tabii Afetler Kanunu çerçevesinde çiftçilerin zararlarının karşılanmasının büyük uğraş aldığını ve çiftçilerin tam anlamıyla bu yasadan faydalanamadığını belirterek sel sularının da Tarım Sigortası kapsamına alınmasını istedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 11:41:12
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?