2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Domuz gribine üzüm çekirdeği

DOMUZ GRİBİNİ BİRLİKTE YENELİM 'GARİ'

Domuz gribine karşı Denizlili esnafın ürettiği 'Gari' isimli üzüm çekirdeği tozu, vatandaşların umudu oldu.

Denizli'de, Öktaş Limited Şirketi tarafından üretilip "Gari" ismi verilen üzüm çekirdeği tozu domuz gribine karşı adeta bir ilaç haline geldi. Firma sahibi Mehmet Ökti tarafından üretimine başlanan ve Bayramyeri'ndeki satış mağazası önünde ücretsiz dağıtılan üzüm çekirdeği tozunu duyanlar mağaza önünde birikti. Firma sahibi ve kimyagerden tozla ilgili bilgi alan vatandaşlar, üzüm çekirdeği tozunun ücretsiz de olduğunu duyunca bu fırsatı kaçırmadı. Beş gramlık poşetler halinde hazırlanan üzüm çekirdeği

tozunun bal, pekmez veya süt ile karıştırılıp tüketilmesi halinde vücut direncinin arttığı ve tüm grip türlerine karşı bir savunma mekanizması oluşturulduğunu belirten firma sahibi Mehmet Ökti, vatandaşlara tozu ücretsiz dağıttıklarını söyledi. Firma da kimyager olarak çalışan Ali Cenk de hiçbir yan etkisi olmayan ürünün düzenli kullanıldığı zaman kansere karşı koruyucu olduğunu söyledi. Kolesterolü düşürüp kalp damar hastalıkları riskini de azalttığını belirten Ali Cenk, şöyle konuştu: "Antimikrobiyal

özelliği sayesinde boğazdaki bademcik iltihabı, farenjit ve larenjite iyi gelir. Üzüm çekirdeği her türlü gribal enfeksiyonun tedavisinde olumlu sonuç veriyor. Domuz gribi de grip çeşidi olduğundan üzüm çekirdeğinin bu hastalıkla mücadelede etkili olacağını düşünüyoruz."

Çocuklarını hastaneye götüren iki bayan ise, domuz gribine karşı etkili olduğu söylenen üzüm çekirdeği tozunu görünce almaya karar verdi. Ücretsiz dağıtılan ürünün faydalı olacağına inandıklarını söyleyen bir vatandaş ise en küçük ateş de bile artık hastanelere koştuklarını ve domuz gribi korkusunu hep yaşadıklarını söyledi.

DOMUZ GRİBİNİ BİRLİKTE YENELİM 'GARİ'
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 14:15:00
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 15:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ad_1996 IP: 88.235.127.xxx Tarih : 30.10.2009 10:03:45

Domuz gribi bildiğimiz griplerle akrabalığı olmayan, bambaşka bir hastalıktır. Çünkü, burada karın ağrısı belirtisi de var. Domuz gribine hiçbir yiyecek faydalı olamaz. İlaç faydalı olur.