2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dördüzlerin ayrılığı sona erdi

DÖRDÜZLERİN AYRILIĞI SONA ERDİ

Denizli'de 1.5 ay önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ancak Denizli ve Isparta'da 3 ayrı hastanede tedavi altında olan dördüzler, baba evinde buluştu.

Denizli'de 7 yıl bebek hasreti çeken Leyla-Seyithan Yağan çifti, tüp bebek yöntemiyle 1,5 ay önce yedi aylık olarak dördüz sahibi oldu. 1.5 ve 1.75 kilogram arasında doğan Muhammet, Fetullah, Ecrin ve İdaal Sahra isimli dördüzlerin hayati tehlikeleri bulunması nedeniyle bebekler için solunum cihazlı boş kuvöz arandı. Dördü için de aynı hastanede boş kuvöz bulunamayınca bir bebek Denizli Devlet Hastanesi'ne, bir bebek Özel Cerrahi Hastanesi'ne, diğer iki kardeş ise Isparta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

7 yıl sonra anne olmanın sevincini yaşayan Leyla Yağan günlerini Isparta-Denizli arasında mekik dokuyarak geçirirken, hayata tutunmayı başaran dördüzler 1.5 aylık bakım ve tedavi sonrası Esentepe Mahallesi'nde oturan aileye teslim edildi. 1,5 aylık ayrılıktan sonra ilk defa bir araya gelen dördüzler, Yağan ailesini sevince boğdu. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bebekleri nasıl büyüteceğini düşünen Yağan çiftinin imdadına Denizli Valiliği ve belediye yetişti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, dördüzlerin bakımı

için aylık 525 lira ücret verilmesini kararlaştırırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bebeklerin bir yıllık mama masraflarını üstlendi. Denizli Belediyesi ise, dördüzlerin bebek bezi masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Anne Leyla Yağan, "7 yıl sonra bir çocuk beklerken ikisi kız dört çocuğumuz oldu. Eşimle dünyalar bizim oldu ama dört çocuğu nasıl büyüteceğimiz sorunu sevincimizi yarım bıraktı. Çok zor durumdaydık ancak devlet bize sahip çıktı. Başta Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Yağan ailesini ziyaret etti. Minik bebekleri seven Altın, ''Dördüzlerin bakımları için aileye aylık 525 TL nakdi yardım yapılacak. Ayrıca başka ihtiyaçları varsa bunlar da karşılanacak. Onlar için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 17:57:04
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 13:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?