2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DP Denizli İl Başkanlığı'ndan RTÜK'e mektup

Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik başlattığı harekat sonrasında bazı televizyon programlarında yapılan açıklamaları tasvip etmediklerini belirterek, RTÜK'e mektup yazdıklarını söyledi. 

Son günlerdeki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yapan DP Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a operasyonunun uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak gerçekleştirdiğini anlattı. Operasyon için ayrıca bir yerlerden izin alınmasına gerek olmadığını belirten Çelik, "Buna benzer yakıştırmaları anlamsız ve incitici bulmaktayız. Türk Silahlı Kuvvetleri bir hakkı kullanmaktadır. Ülkemize göz diken bu çakallarla gereken cevabı verecektir. Operasyonda ebediyete intikal eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve aileleri olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.
 
Vatan evlatlarının eksi 40 derecede ülke bütünlüğünü korumak için verdiği mücadelenin kutsal olduğunu belirten Aşkın Çelik, şöyle konuştu: "Bu yolda şehit ve gazi olmayı göze almış cesur yürekli Mehmetçiğe ve onun kutsal davasına her Türk vatandaşının saygılı olduğu inancındayız. Fakat şehitlerimizin olduğu hassas bir haftayı yaşamaktayız. Bu ortamda bazı özel televizyon kanallarındaki uygunsuz programlar bizleri üzmektedir. Ayrıca kendini sanatçı olarak gösteren bir şahsın maksadını aşan konuşmasını şiddetle eleştiriyorum. Sen şarkılarını söylemeye devam et. Bu aziz topraklar için çocugunu toprağa verecek milyonlarca anne var. Bu ülkede her şeyden önce savaş yoktur. Çapulcuların ülkeyi bölmek için başlatmış oldukları bir hareket vardır. Er geç bu millet bunların başını ezecektir. Evet, sizin zihniyetiniz çocuğunu konu memleketin bütünlüğü de olsa askere göndermez. Fakat ne mutlu ki memleketimizde oğlunu kına yakarak askere gönderen analar var. Bu hassasiyetimizi Sayın RTÜK yetkililerine yazdığımız mektupta bildirdik. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?