2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DP Menderes'i andı

Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, idamlarının 48. yıl dönümünde merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı merhum Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı merhum Hasan Polatkan'ı rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, geride kalan yıllar içerisinde ne acıların unutulduğunu ne de yerlerinin doldurulabildiğini belirterek, "O gün darağacına çekilen milletin iradesi, sevgisi ve ümitleri olmuştur. Milletimizin 14 Mayıs 1950'den itibaren eline geçirdiği demokrasi, hürriyet, kalkınma, refah, güçlü ve itibarlı bir devlet olma yolunda bir yükselme çizgisinin kırıldığı andır. 1950 - 1960 arası DP dönemi bütün tarihimiz içerisinde siyasi amaçla idam sehpalarının kurulmadığı, yargısız infazların yapılmadığı ve faili meçhul cinayetlerin işlenmediği tek bir dönemdir. Ne yazık ki 27 Mayıs, Yassı Ada mahkemeleri ve idamlardan sonra Türkiye yeniden bir kan denizinin içine düşmüştür. Buna mukabil merhum Adnan Menderes ve tüm Demokrat Parti'nin egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması, mamur bir vatan, müreffeh bir devlet, hür ve kalkınan bir Türkiye idealleri sönmez bir meşale olarak geride kalan 47 yılda olduğu gibi gelecekte de milletimizin yolunu aydınlatacaktır" dedi.

Tüm Demokrat Partililer'e ve 47 yıldır merhum Adnan Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın aziz hatıralarını bütün tazeliğiyle yaşatan büyük ve kadirşinas Türk Milleti'ne teşekkür eden Bakırsoy, "Allah'ın milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmaması niyazı ile bir kere daha merhum Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı rahmetle anıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?