2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DSİ kapakları açtı, evleri su bastı!

Denizli Merkez’e bağlı Güzelköy’de, DSİ’nin sulama kapaklarını açması, vatandaşların kabusu oldu. Taşma ve kanal çatlakları nedeniyle yaklaşık 30 evi su bastı. Halk, ilgisizlikten şikayetçi


Devlet Su İşleri (DSİ), Denizli’de, tarlalardaki ürünlerin sulanması için 25 gün önce Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı’ndaki kapakları açarak, toprak kanallara su bıraktı. Taşan ve çatlaklardan sızan sular, Güzelköy 1100 Sokak’ta oturan yaklaşık 30 evin bodrum katlarını doldurdu.

Sadece çözüm istiyoruz
Vatandaşlardan Selahattin Altıntaş, gerekli yerlere başvurduklarını söyleyerek, “Dilekçe yazıp DSİ’ye gittik. ‘Suyu kesersek tarla sahipleri bizi öldürür’ dediler. Biz suyun kesilmesini istemiyoruz, sadece çözüm istiyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bütün eşyalarımız sular altında kaldı” diye konuştu.
Kanallardan taşıp, tarlaları aşan suların, binaların temellerini de çürüttüğünü savunan vatandaşlar, göçükler yaşanmasından korktuklarını dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Özen, 25 gündür, bodrum katlarını dolduran suları boşaltmaya çalıştıklarını belirterek, yetkililerin bir şey yapmadığını anlattı. Özen, “Her gün bodruma inip kovalar dolusu suyu boşaltmaktan perişan olduk. Ertesi gün yine doluyor. Kimse de bir şey yapmıyor” dedi. Vatandaşlardan Zeki Gür de, “Temeller sularla kaplı. Zemin iyice yumuşadı. En küçük bir deprem olsa evlerimiz çökebilir. Alın terimizle aldığımız malzemelerimiz sular altında, yetkilerden yardım bekliyoruz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 09:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?