2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DTO ile Vakıfbank protokol imzaladı

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Vakıfbank arasında kredi protokolü imzalandı.

DTO Meclis Salonu'nda yapılan kredi protokol imza törenine Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, Vakıfbank Ege Bölge Müdürü Hayati Yaman, Vakıfbank Denizli Şube Müdürü Veli Dündar, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Başkan Yardımcıları İmran Eraslan ile Hüseyin Memişoğlu, DTO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Fatih Koçer, Salih Sarıkaya, Habib Yıldız, Ramazan Çelikkol ve Ali Önal katıldı. İmza töreninde konuşan DTO Başkanı Necdet Özer, iki yıldır piyasada bir finans sıkıntısı yaşandığını belirterek,

"Biz bu sıkıntıyı gidermek için oda olarak çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda bankalarımızdan finans sağlamak için yaptığımız görüşmeler sonucunda Vakıfbank ile protokol imzalıyoruz. Protokol çerçevesinde bankanın havuzunda bulunan 350 milyon Euro kredi için kullandırılacak. Bu kredi paketinden faydalanmak isteyen üyelerimizin başvurularını bir an önce yapmalarını istiyoruz" dedi.

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ise, Vakıfbank'ın sağladığı kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığı ile reel sektörün hizmetine sunmaya devam ettiğini ifade etti.

Çakır, bu kapsamda Denizli Ticaret Odası ile Denizlili tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içerisinde cazip kredi seçeneklerinin yer aldığı bir protokol imzaladıklarını belirterek, "Vakıfbank, tüm yurt çapında başlattığı reel sektöre yönelik destek paketi uygulamalarına bir yenisini ekledi. Protokol paketinde oda üyelerine 10 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi sunuluyor. Denizli Ticaret Odası üyeleri Vakıfbank'tan İşletme İhtiyaç kredilerini, yüzde 1.39'dan başlayan faiz oranıyla kullanılabilecekler. Ayrıca, pakette Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileri ile orta ve uzun vadeli Yatırım Kredisi kullanma imkanı da sağlanıyor. Pakette ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır kredi protokolüne imza attı.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?