3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

DTO'dan dev proje

Sanayi ve ekonomi şehri Denizli'nin ticaretteki nabzını tutan Denizli Ticaret Odası, kentte iş hayatını canlandırmak için Pamukkale Üniversitesi ile iş birliği çerçevesinde pek çok projeye imza atıyor.

Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Denizi Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKIB) ile Pamukkale Üniversitesi ortaklığında kurulan, Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği tarafından desteklenen Teknopark'ın kurulmasının büyük bir aşama olduğunu belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer; "Günümüz iş dünyasında yaşamak, rekabet edebilmeye bağlıdır. Bu noktada rekabet edebilmemizin tek şartı da teknolojiyi yakından takip edebilmemizdir. Denizli iş ve bilim dünyası bu gerçeği değerlendirerek, bu konuda en organize ve en büyük adımını Teknopark Projesi ile atmaktadır. Bu parklar sanayicilerimiz için birer nimettir. Teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ve bilginin süratle yayılması ile bu merkezlere büyük görev düşmektedir. Üniversitelerimiz ile sanayimizin işbirliğinin en güzel örneği olan Teknopark Projesi'ni tarihin ilk küresel kriziyle sarsıldığı bugünlerde Denizli'de hayata geçirmeye hazırlanmamız büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

Teknoparkların başarısında üniversite araştırma laboratuarlarıyla üretim ve ticari firmaların iç içe olmasının büyük rolü olduğunu belirten Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası'nın Pamukkale Üniversitesi ile ortak yürüttüğü bir diğer çalışmanın da, verim ve kalite yönünden diğer tohum çeşitlerinden üstün, sınırlı alandaki tarım arazilerimizden daha fazla ürün almayı hedefleyen Hibrit Tohum Projesi olduğunu vurguladı..

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin kurulmasının ardından bu merkez tarafından yürütülen ve Pamukkale Üniversitesi tarafından desteklenen projenin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını kaydeden Özer, projenin sadece Denizli değil, Türkiye için de önemli olduğunu söyledi.

Hayata geçirmeye hazırlandıkları Hibrit Tohumu Projesi'nin yerel değil, ulusal çaplı bir proje olduğunu ifade eden Necdet Özer, "Bu proje ile Türkiye`nin hibrit tohum geliştirme yönüyle dışa bağımlılığından kurtulmasını hedefliyoruz. Denizli'de yüksek katma değerli ürünler üretilmesi konusunda hedefimiz olduğunu her platformda dile getiriyoruz. İşte bu proje de bunlardan biridir. Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz bu proje, hem Denizli hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?