2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DTO'dan kutlama mesajı

DTO BAŞKANI ÖZER'DEN KUTLAMA MESAJI

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan 1920'nin, egemenliğin ulusa bırakıldığı tarihi bir gün olduğunu belirten DTO Başkanı Necdet Özer, bu günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesinin, Ulu Önder Atatürk'ün tarihi güne yüklediği anlamı gösterdiğini belirtti. Topyekün mücadelenin başladığı Kurtuluş Savaşı yıllarında, çocukların da aktif rol aldığı tarihi kaynaklarda belirtildiğini kaydeden Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çetin kış şartlarında dahi cephelere malzeme taşıdıkları bilinen kahraman çocuklar, milleti için şehit olmayı göze alarak bu fedakarlıkları yapmışlardı. Egemenliğin ulusa geçtiği 23 Nisan 1920 gününün çocuklara armağan edilmesi, bu kahramanlar için de muhakkak ki bir onur olmuştur. Ulus mücadelesine önderlik eden Atatürk'ün, meclisin açılış gününü, milli egemenlik ile birlikte çocuk bayramı olarak ilan etmesi, eşsiz liderliğinin bir kez daha göstergesi olmuştur. Bu bayramı, milletimize ve geleceğimizi emanet edeceğimiz tüm çocuklarımıza armağan eden Atatürk'ü bir kez daha minnetle anıyor ve bayramın kutlu olmasını diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 10:37:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?