2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

DTP basın açıklamasında gerginlik

DENİZLİ'DE GERGİNLİK

Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında açılan davayı protesto için toplanan DTP'lilere Denizlili vatandaşlar tepki gösterdi.

DTP Denizli İl Teşkilatı tarafından bugün basın açıklaması yapılacağının öğrenilmesi üzerine polis tarafından DTP Denizli İl binası önünde güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet ekibi parti binasının etrafında güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık 50 kişilik DTP'li grup ellerinde Türkçe ve Kürtçe iki döviz ve alkışlarla DTP il binasından çıktı. DTP Denizli İl Başkanı Senay Eker basın açıklamasını okudu. Eker, Abdullah Öcalan'ın tecritte tutulduğunu ve koşullarının daha da kötüleştiğini ileri sürdü. Bu sırada çevredeki vatandaşlar DTP'lilere tepki gösterdi.

ANALAR AĞLAMASIN DİYENLER BAKIN ANALAR AĞLIYOR

Alanda toplanan yüzlerce Denizlili, DTP'li grubu protesto etti. Vatandaşlar, terör yüzünden '7 şehit' verildiğini belirterek "Analar ağlamasın diyenler bakın analar ağlıyor' dediler. Denizlili vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene' sloganları ile basın açıklamasını bastırdı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği basın açıklamasında polis vatandaşları sakinleştirmek için yoğun çaba sarfetti. Polis, önce DTP'lileri binaya girmeleri konusunda daha sonra da vatandaşları dağılmaları konusunda ikna etti.

DENİZLİ'DE GERGİNLİK
DENİZLİ'DE GERGİNLİK
DENİZLİ'DE GERGİNLİK
DENİZLİ'DE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:59:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?