5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Dünya gençleri Denizli'de toplandı

Denizli'de bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Afrodisias-Laodikya Gençlik Spor Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan 24 ülkeden 42 genç, Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen açılış kokteylinde bir araya geldi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Pamukkale Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğin açılışı Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Farklı ülkelerdeki gençler arasında; eğitim, kültür ve sanat alışverişiyle barışı geliştirmeyi amaçlayan festivalin açılışında 18-30 yaş arasındaki gençler bir araya geldi. Dünya Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, organizasyonun bir kültür ve spor çalışması olduğunu bildirerek, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi, ulusların dostluk ve barış içinde yaşamasını amaçlıyor. Bu nedenle bu yıl ikincisi düzenlenen festivali Uluslararası Olimpiyat Komitesi destekliyor, dünyadaki en önemli spor ve kültür olaylarından biri olarak değerlendiriyor. 

Festival, Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağlıyor. Festivale katılan gençler, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesine de katkıda bulunacak" dedi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı spor, sanat ve kültürün insanlığın ortak dili olduğunu söyleyerek, "Spor, sanat ve kültürle yoğrulan dünya gençliği, dünya barışına da pozitif katkı sağlayacaktır. Olimpiyatlar Yunanistan'da başladı, ancak Laodikya ve Afrodisias'ta da 2 bin yıldır spor karşılaşmaları yapılıyor" diye konuştu. 

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, içinde çocuklar ve gençlerin yer aldığı her organizasyonun dostluğu amaçladığını ifade ederek, Ortadoğu'da akan kanın durması için ulusların seferber olması gerektiğini kaydetti. Vali Gazi Şimşek ise, Afrodisias-Laodikya Festivali'nin özlemi duyulan dünya barışına katkı sağladığını vurgulayarak, dünya medeniyetlerinin izlerini taşıyan Türkiye'nin her zaman barıştan yana olduğunu aktardı.
24 ülkeden 42 genç, açılışta protokol üyeleriyle hep birlikte pistte dans edip, oynadı. Laodikya Antik Kenti'ni ziyaret eden öğrenciler daha sonra Afrodisias Antik Kenti'ne gitti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 14:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?