7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Denizli'de tören düzenlendi. Törende, sürekli kan verenler madalya ve plaketle ödüllendirildi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile davetliler katıldı.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uzman Doktor İlhan Oral, Türkiye'de yıllık 1.5 milyon kana ihtiyaç olduğunu, Kızılay'ın bu miktarın 500 binini karşıladığını belirterek 2007 yılında hedefin bu rakamın 800 bine ulaşması olduğunu söyledi.

Denizli'de 2005 yılında 6 bin, 2006 yılında 8 bin kan toplandığını belirten İlhan Oral, "Denizli'de yıllık ortalama 20 bin kana ihtiyaç duyuluyor. Bu yıl 15 bin kan toplamayı hedefliyoruz" dedi.

Bugüne kadar 9 defa kan verdiği için törende bronz madalya alma şansını kaçırdığını belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise, Kızılay'ın tüm milletin ortak değeri olduğunu söyledi.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, ülkedeki kurumların üzerine titremek gerektiğini belirterek, "Kızılay geçmişte bir dizi sıkıntılar yaşadı. Son zamanlarda ise tüm dünyada adından övgüyle söz ettiren bir kurum haline geldi. Türkiye'de kan yönetimi Kızılay'a verildi. Bu doğru bir karar. Bu önemli görevi ancak Kızılay yapabilir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 35 defa ve üzeri kan veren vatandaşlara plaket verilirken, 3 kişiye altın, 15 kişiye gümüş, 70 kişiye de bronz madalya verildi.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde bekleyen kan alma ekipleri gün boyu görev yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?