2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dünya Kadınlar Günü kutlamaları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Denizli Valiliği önünde bu sabah düzenlenen ilk törende, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, Denizli Kadın Platformu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. 

Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı törende katılımcılar İstiklal Marşı'nı okuyup, saygı duruşunda bulundu. Törende konuşan Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, 21.yüzyılda ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve daha bilinmeyen bir çok acıya maruz kaldığını, bunun da insanlığın en büyük utancı olduğunu söyledi. Kılınç, Türkiye'de, Anayasa'da yer alan, herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir ifadesine rağmen, kadınlara toplumda hak ettikleri eşit koşulların sağlanamadığını söyledi. Denizli Kadın Platformu Başkanı Nurten Karakış, dünyada ve Türkiye'de eğitimsizliğin, dayak, küfür, taciz, şiddet ve eşitsizliğin mağduru olan kadınların, hak mücadelesine ara ermeden, korkmadan, azimle devam etmeleri gerektiğini söyledi. 

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın da, yaptığı kısa konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?