7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Dünya Süt Günü kutlanıyor

Dünya Süt Günü Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen törende, Denizli Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü'nün gerçekleştirmiş olduğu "Gönüllü Genç Gıda Denetçileri Projesi" kapsamında eğitim gören öğrencilere gönüllü gıda denetçisi kimlik kartları verildi. Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen törene, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Gönüllü Genç Gıda Denetçileri eğitimi alan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, törende yaptığı konuşmada Dünya Süt Günü'nün 1956 yılından bu yana her yılın 21 Mayıs Günü kutlandığını ve bu gün de sütün sağlığa faydalarının anlatılması ve yaşamdaki öneminin vurgulanmasının hedeflendiğini belirterek, "İnsan yaşamında hayati önem taşıyan sütün faydalarını anlatmak, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve süt tüketiminin arttırılmasını sağlamak için bu gün, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Valiliğimiz önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Gönüllü Genç Gıda Denetçileri Projesi kapsamında 19 ilköğretim okulunda bin 896 öğrenciye eğitim verilerek 200 öğrenciye Gönüllü Gıda Denetçisi kimlik kartı verdik" dedi. Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, toplumda gıda bilincinin yaygınlaştırılması, gıda güvenliğine yönelik tedbirlerin alınması ve halk eğitimine yönelik proje kapsamında 2 bine yakın gence eğitim verildiğini belirterek, "Eğitim alan bu gençlerimiz kamu adına gönüllü olarak gıda denetçiliği yapacaklardır. Bu gençlerimiz bozuk ve tarihi geçmiş gıdalarla karşılaştıklarında Tarım Müdürlüğü'ne bildirecekler ve gerekli işlemler müdürlükçe yapılacak ve gereken yaptırımlar uygulanacaktır. 

Bu proje Türkiye'de gıda güvenliği konusunda atılmış önemli bir adımdır. Gıda güvenliğinin sağlanması için sadece cezai yaptırımın uygulanması yeterli değildir. Önemli olan toplumun bilinçlendirilmesidir. Bu bilinçlendirme çalışmalarında şimdi gençlerimizden başladık, ancak yakında bunu toplumun tüm kesimlerine yayacağız ve isteyen vatandaşlarımız gönüllü gıda denetçisi olabilecekler" dedi.
Konuşmaların ardından Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Vali Canpolat tarafından altınla ödüllendirildi ve Gönüllü Gıda Denetçisi kimlik kartı almaya hak kazanan öğrencilere kartları dağıtıldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?