2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dünyanın yeni 7 harikası

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, dünyanın yeni 7 harikasının seçimi için aday gösterilen Pamukkale'ye ilgi gösterilmediğini ve sıralamada geriye düştüğünü söyledi.

Pamukkale'ye destek için tek yürek olunması gerektiğini belirten Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli'nin birçok özelliği yanında tarihi ve coğrafi özellikleri ile de sadece Türkiye'de değil tüm kıtalar arasında çok önemli bir yeri olduğunu anlattı. "Denizli'nin gözbebeği olan Pamukkale, Antik Havuzu, Antik Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi ve özellikle de travertenleriyle Türkiye'nin en tanınmış doğa harikası olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Pamukkale, yakınında Laodikya antik kenti ve uluslararası termal merkezi olan Karahayıt ile birlikte bir turizm merkezidir."

Erdoğan, dünya çapında tanınan Pamukkale'deki beyaz cennetin dünyanın sayılı harikalarından biri olduğunu, İsviçreli New 7 Wonders Vakfı'nın dünyanın yeni 7 harikasının seçimi için internet üzerinde bir oylama başlattığını belirtti. Bu oylamada Türkiye'nin iki adayı Kapadokya ve Pamukkale için seçenek verilmiş olmasına rağmen oylamaya ilgi gösterilmeyince Pamukkale'nin sıralamada geride kaldığını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hiç kuşkusuz, Kapadokya ülkemizin sayılı güzellikleri arasında yer almaktadır. Fakat 2.5 yıl önce başlatılan oylama için Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi geçen yıl caddelere ilgili afişler astırdı, nasıl oy kullanılacağı resmi internet sitelerinde anlatıldı, oy kullanma kılavuzları hazırlandı. Bu çalışmalar sayesinde Pamukkale o dönem 44. sıraya yükseldi. Ancak oylamanın sonlanmasına iki hafta kala 145. sıraya geriledi."

31 Aralık 2008'de sona erecek oylamada en çok oy alan 21 doğa harikasının finale kalacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların arasından dünyanın 7 harikasının belirlenmesi için 2010'a kadar oylamaya devam edilecek. Son iki haftasına girmiş olan oylamada tüm Denizlililer olarak tek yürek olmalıyız. Dileğimiz tüm Denizliler ve hatta Türkiye'deki tüm vatandaşların Pamukkale'ye destek vermesidir." Erdoğan, oylama için yapılması gerekenin www.new7wonders.com" internet adresine ulaşarak başta "Pamukkale, Springs (Turkey) olmak üzere yedi farklı adayı seçmek olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan demir IP: 88.250.9.xxx Tarih : 24.12.2008 00:21:25

Sn Erdoğan güzel söylüyorsunuz ama Pamukkale nin bakıma ve tanıtıma ihtiyacı var pamukkale yolu ve pamukkale karahayıt yolu köy yolu gibi bu kadar güzel doğa harikası böyle tanıtılmamalı iç karartıcı bir atmosfer var özellikle gece turizm le alakası yok gibi görüntü sergiliyor belediyelerimizin daha hoş görüntüler sağlaması gerekli kısacası albenisi yok ve bende bir Denizlili olarak bu duruma üzülüyorum başarılar dilerim...