2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dünyaya cam satıyorlar

Denizli'de faaliyet gösteren ve Avrupa olmak üzere bir çok yabancı ülkeye ürün satan Zümrüt Cam, her geçen gün biraz daha büyüyerek, piyasadaki pazarını genişletiyor.


Füzyon cam tekniğiyle birbirinden değişik ürünleri dünya pazarına sunduklarını belirten Zümrüt Cam Genel Müdürü Ahmet Gözüaçık, Çin pazarının kendilerini etkilemediğini belirtti.

Gözüaçık, 27 yıl önce kurulan ve cam konusunda kendini geliştirerek teknolojiyle camı bir araya getiren Zümrüt Cam'ın, Çin pazarının dünyada gösterdiği etkiden bir dönem kendilerinin de etkilendiğini, ancak daha sonra yabancı ülkelerdeki müşterilerinin kaliteyi yeniden ön plana alarak kendilerini tercih ettiğini söyledi.

Gözüaçık, “Fabrikamızda üretilen ve füzyon cam tekniği, yani pişirme ve çift cam sistemi ürünlerimizin, hem sağlıklı hem de kaliteli olmasını sağlıyor” dedi.

“ÇİN'DEN GELEN CAMLAR İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEKTE”

Füzyon cam tekniğine 1997 yılında geçtiklerini, bu tekniğin en önemli özelliğinin de camların üzerlerine atılan boyanın iki cam arasında kalması ve fırınlarda pişirilmesi olduğunu ifade eden Gözüaçık, şöyle konuştu:
“Şu anda Çin pazarından gelen camlar insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu camlar, üzerleri boyanıp fırından geçirilmeden piyasaya sürülmektedir. Bu da insan sağlığını etkilemektedir. Çünkü bu boyalar, her an çıkabilecek boyalardır. Ama füzyon cam tekniği yani çift cam arasında boyanın kalması ve fırın tekniğiyle üretim de boya iki cam arasında kalmaktadır. Bu boyaların çıkması mümkün değildir.”

Dünyanın bir çok ülkesinde 40 satış noktası bulunan Zümrüt Cam'ın, ürün çeşitliğiyle tercih edilen marka haline geldiğine işaret eden Gözüaçık, camdan süs eşyaları, hediyelik ürünler, günlük kullanılan çay bardağı, tepsi ve birbirinden farklı mutfak eşyalarıyla müşterilerinin ilgisini çektiğini de sözlerine ekledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?