2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Duygulandıran tören

ORGAN BAĞIŞLAYAN AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Denizli'de, organ nakli olan hastalar ile beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlananlar için düzenlenen plaket töreninde, aileler gözyaşlarını tutamadı.

Denizli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş, organ nakli olanlar ve aileleri ile, beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlayan aileler katıldı. Beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan vatandaşlarının isimlerinin hayat ağacına işlenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Ramazan Canural yaptı. Canural, "İşte şu an aramızda bulunan güzel aileler, güzel insanlar çok sevdikleri yakınlarının organlarını bağışlayarak bu davranışı gösterdiler. Onların bu asil ve örnek davranışı sayesinde bugün onlarca hastamız hayatta ve yaşıyor sağlığına kavuşmuş şekilde" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci kendisinin de yıllar önce organlarını bağışladığını belirterek, "Organlarımız gidip toprak olacağına bir insanın faydasına olacaksa bir hayat kurtaracaksa, bir hayatı tazeleyecekse, onu mutlu edecekse sahibinin malını sahibinden kıskanmak gibi olur dedik ve bağış yaptık. Bu süreçte en büyük fedakarlığı o acılı an o tereddütlü anda o bağışı yapan aile yakınlarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlara sabır versin diyorum Allah razı olsun onlardan. O an bu kararı vermek çok büyük bir olay" diye konuştu.

ANNESİNİN BÖBREĞİYLE HAYATA TUTUNDU

Annesinin bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutunan Mestan Özgür isimli vatandaş ise yaptığı konuşmada, annesinin böbreğiyle yaşadığını, herkesin organ bağışına destek vermesini istedi.

15 Eylül günü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 22 yaşındaki Suat Özdemir'in halası Günnur Özdemir ve dayısı Sait Tufan Özdemir de gözyaşlarını tutamadı. Yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Kaybettikleri yakınlarının organlarının bağışlanmasını sağlayan aileler plaketlerini alırken de ağladı.

ORGAN BAĞIŞLAYAN AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
ORGAN BAĞIŞLAYAN AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
ORGAN BAĞIŞLAYAN AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
ORGAN BAĞIŞLAYAN AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 16:01:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 23:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?