3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Duygulandıran tören

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Denizli Valiliğinde düzenlenen törene Bakan Kavaf'ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve gaziler katıldı.

Törende konuşan Gazi Turgut Bozkurt, ayyıldızlı bayrağı kimseye çiğnetmeyeceklerini belirterek, " Aynı ülke toprakları üzerinde yaşayıp da Türk bayrağının yanına özerklik hayalleri içinde başka bayrak dikmeye çalışanlara sesleniyoruz. Bu ülke toprakları bir bütündür. Bu birlikteliği bozmaya çalışmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Törende bir lise öğrencisinin şiiri ağlayarak okuması büyük alkış topladı. Törenin ardından Gaziler Derneği'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, şehit ve gaziliği anlatan en güzel dizelerin "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" olduğunu söyledi.

Türk Bayrağının rengini şehitlerimizin kanından aldığını ifade eden Kavaf, şöyle konuştu: "Bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsızlığımızın sembolü olarak tek başına dalgalanmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun teminatı hepimiziz, biziz."

Buradan Harp Malulleri Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'ne geçen protokol üyeleri dernek başkanıyla sohbet etti. Dernek anı defterini imzalayan Bakan Kavaf, şehit babası Mustafa Özmen için dernek tarafından satın alınan akülü tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE
BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE
BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 14:35:01
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 18:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?