7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

DYP ve ANAP el ele

Doğru Yol Partisi (DYP) ve Anavatan Partisi'nin Demokrat Parti altında birleşme kararı almasının ardından, her iki partinin il ve merkez ilçe teşkilatları birbirini ziyaret etti. 

DYP ve Anavatan Partisi'nin birleşme çalışmaları sürerken, her iki partinin il ve merkez ilçe teşkilatları bugün iki ayrı il binasında bir araya geldi. İlk olarak Anavatan Partisi il ve merkez ilçe teşkilat üyeleri, DYP il teşkilatını ziyaret etti. DYP İl Başkanı Aşkın Çelik, milletvekili aday adayı eski il başkanı Mehmet Köse, il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri, Anavatan Partisi üyelerini yola çıkarak bekledi. Anavatan Partisi üyelerinin görünmesiyle birlikte alkış tutan DYP'liler, misafirleriyle tek tek tokalaştı.

 Karşılama töreninin ardından iki partinin üyeleri de birlikte fotoğraf çektirip, il binasına çıktı. Burada ilk konuşmayı yapan Anavatan Partisi İl Başkanı İmdat Aday, DYP'li kardeşleriyle kucaklaşmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu birleşmeden bereket doğacak. Bu birleşme ülkemize, milletimize, herkese hayırlı olsun" dedi. 

Anavatan Partisi milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Mustafa Gürbüz, "Aynı bina içerisinde, yan yana olan iki odadan, aynı bahçeye bakan insanlar olarak, aradaki duvar yıkılmıştır. Çünkü bu insanlar, aynı pencereden bakıyor, aynı konuları düşünüyor, aynı mantığı yürütüyordu. Ülke meseleleri için aynı kaygıyı duyuyordu. Ama arada bir duvar vardı. Bu duvar örülmüştü. Bugün bu duvarı yıkan her iki partinin genel başkanı ve bu başkanlara sahip çıkan teşkilatlardan Allah razı olsun" diye konuştu. 

Her iki partinin üyeleri burada birbirlerinin ellerini havaya kaldırarak fotoğraf çektirdi. Ziyaretten sonra, DYP ve Anavatan Partisi üyeleri, hep birlikte DYP binasından çıkıp Anavatan Partisi İl Teşkilatı'na gitti. Burada konuşan DYP İl Başkanı Aşkın Çelik, Demokrat Parti'nin, demokrasi şehitlerinin sahip olduğu bir parti olduğunu belirterek, "İnşallah bundan sonra iktidar partisi olup, ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Burada olmaktan mutlu ve gururluyuz" şeklinde konuştu. 

Anavatan Partisi İl Başkanı İmdat Aday, genel seçimlerde başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, "Yıpranmamış isimlerle yola devam edersek daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Milletvekili sıralamasında inşallah böyle bir sıralama olacak. Genç aktörlerin, sevilen arkadaşların, yeni yüzlerin ön planda olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından DYP İl Başkanı Aşkın Çelik ile Anavatan Partisi İl Başkanı İmdat Aday birbirlerine parti rozetlerini taktı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 18:51:33
Güncelleme :16 Mayıs 2007 Çarşamba 09:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALİH güler IP: 88.244.222.xxx Tarih : 17.05.2007 12:47:13
C.başkanlığı seçimlerde tabanınızın destekklediği muhafazakar ç.başkanı adayını bile destekleyemediniz,tekrar meclise girseniz bile c.h.p ile aynı zihniyeti paylaşacaksınız,bahtınız açık olsun.Akıl hocanız sayın S.Demirel 'e saygılar