3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

EBIC-Ege Projesi tanıtıldı

EBİC-EGE PROJESİ TANITILDI

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-Ege) Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Manisa, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Uşak, Afyon ve Muğla'daki firmaların yararlanabildiği EBİC-Ege hizmetlerinin tanıtılmasıyla ilgili olarak DTO'da toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Memişoğlu, Denizlili firmaların EBİC-Ege'den daha fazla talepte bulunması gerektiğini söyledi. Memişoğlu, "EBIC-Ege'nin faaliyetleri üç ana başlıkta toplanabilir. Birincisi EBİC-Ege, firmaların ticari faaliyetlerine danışmanlık yapar, yurt dışından işbirliği ortakları ve müşteri bulmada yardımcı olur. İkinci olarak firmaların teknoloji ihtiyaçlarını gidermede yardımcı ve danışman olur. Üçüncü olarak firmalara proje ortakları bulmada yardımcı olur. EBİC-Ege'nin tüm hizmetleri ücretsizdir. Denizli'de kurulu firmaların EBIC-EGE'den yardım taleplerinde bulunması yararlarına olacaktır" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında Proje Müdürü Dr. Serdal Temel ve Proje Uzmanı Barış Bayar katılımcılara bilgiler verdi. EBIC-Ege Projesi'nin 2007 yılında başlatıldığını ifade eden Serdal Temel, Avrupa Birliği ülkelerindeki firmalar arasında ticari işbirlikleri oluşturmak, uluslararası teknoloji transferi ortamları tesis etmek ve AB fonlarından yararlanma konusunda yol gösterici olmak amacında olduklarını bildirdi. Firmaların ve ürünlerin Avrupa İşletmeler Ağı bünyesinde tanıtımını yapmaya hazır olduklarını belirten Barış Bayar ise, "Uluslararası ticari ve teknolojik işbirliği fırsatlarına ulaşmada yardım edebiliriz. Avrupa Birliği'nin KOBİ'lere yönelik sunduğu araştırma projelerine katılım için danışmanlık yapabiliriz. Yurt dışı ve yurt içi fuarlarda yabancı firmalarla iş ortaklıkları oluşturmada ikili görüşmeler düzenleyebiliriz. Firmaların teknolojik kapasitesini değerlendirme çalışması yapabilir, yabancı uzman desteği sağlayabiliriz."

Seminer sonunda ise katılımcılar, EBİLTEM ve Ticaret Odası'nın kurum uzmanları ile birebir görüşmeler yaparak Avrupa İşletmeler Ağı'na dahil oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:36:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?