2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

EBSO'dan İzmirgaz'a ziyaret

Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın, İzmirgaz'ı ziyaret etti. İki kurum arasındaki iş birliğinin imkânlarının değerlendirildiği ziyarette Taşkın, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata'dan yatırım çalışmaları ve doğalgaz zammıyla ilgili bilgi aldı.


İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş'ın da hazır bulunduğu ziyarette zamlarla ilgili bir değerlendirme yapan Yandımata; doğalgazın, son artışlara rağmen alternatif enerji türlerine göre en ucuz yakıt olma özelliğini koruduğunu söyledi. Zamların ardından kamuoyunda doğalgazla ilgili yaratılan pahalılık imajının doğruyu yansıtmadığına işaret eden Yandımata, "Bilimsel veriler yalan söylemez. Söz konusu artışa rağmen 100 metre karelik bir evde yaşayan, 4 kişilik bir aile ısınma, sıcak su ve mutfak kullanımını doğalgazla karşılaması halinde bir yılda yaklaşık olarak bin 270 YTL ödeyecektir" dedi.


Doğalgazın sanayide yarattığı katma değerin de iyi etüt edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yandımata, "Sanayi tesisleri için 92 adet RMS-B müşteri istasyonunun imalatı tamamlanmıştır. 2005 yılından bugüne kadar 33 adet yeni sanayi tesisine gaz arzı sağlanmıştır. BOTAŞ'tan devralınarak işletmesi yapılan tesislerle beraber doğalgaz kullanan sanayi tesissi sayısı 76'ya ulaşmıştır" şeklinde konuştu. Doğalgazla birlikte İzmirli sanayicilerin rekabet gücünün arttığını anlatan Yandımata, "Doğalgaz yerli ve yabancı yatırımcıların İzmir'i tercih etmelerinde önemli bir etken haline gelmiştir" dedi.


İzmir sanayisine önemli katkıları bulunan Taşkın'ın, bu ziyaretle, İzmirgaz'ı ziyaret eden ilk Meslek Odası Başkanı olma unvanını kazandığını belirten Tataş, "Başkanımızın ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Sanayi ve doğalgaz birbirini tamamlayan iki önemli parçadır. Bu anlamda bu ziyaret sanayicilerimizle, şirketimiz arasında var olan ilişkileri daha da güçlendirecektir. Şirket olarak, Ege Bölge Sanayi Odası ile gerek sanayide gerekse diğer alanlarda her türlü iş birliğine hazırız" diye konuştu.


Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın ise son zamlarla ilgili bir değerlendirme yapmak ve iki kurum arasıdaki işbirliğine yeni bir ivme kazandırmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirti. Taşkın, "Doğalgaz çevreci ve ekonomik olma özelliği ile ön plana çıkan bir yakıt türüdür. Ucu kömür tüketiminin İzmir'in havasına verdiği zarar ortadadır. Doğalgaz kullanımının sanayinin yanı sıra konutlarda yaygınlaşması, İzmir'in havasını diğer kentlerde olduğu gibi daha temiz bir hale getirecektir" dedi.


BOTAŞ tarafından yapılan zamların sanayicileri olumsuz etkileyeceğini, sanayicilerin daha üretken olabilmesi için doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması gerektiğini ifade eden Taşkın, "Ancak şunun da göz ardı edilmemesi gerekir ki yılbaşından bu yana petrol ürünlerine dolayısıyla diğer alternatif enerji türlerine de oldukça önemli zamlar gelmiştir. Bu zamların ardından söz konusu enerji türlerinin birim maliyetlerine bakıldığında doğalgazın ekonomik olarak ön plana çıktığını görmekteyiz. Bu anlamda doğalgazın İzmir'e geç de olsa gelmiş olması İzmir ve İzmirliler için bir şanstır" diye konuştu. Genel Müdür Yandımata, Başkan Taşkın'a harita üzerinde İzmirgaz'ın 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yaptığı yatırımlarının yanı sıra 2009 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yatırım çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 22:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?