7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ege Ordu Komutanı Tolon: 'Bölücülük ve gericiliğin tek panzehiri Atatürkçülük’tür'

Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlğı’nda sancak devir teslim töreni düzenlendi. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende, Tuğgeneral Hamit Tekkanat görevini Tuğgeneral Tayfun Aksatan’a devretti.

Her iki komutanın yemin ederek sancağı devretmesinin ardından, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon görevini devreden Tuğgeneral Tekkanat’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Törende konuşan Orgeneral Hurşit Tolon, Tuğgeneral Tekkanat ve Tuğgeneral Aksatan’ın başarılarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.


Bazı kesimlerin ulusal değerlere saldırarak, hurafeye dayalı bir sistem getirmek istediğini söyleyen Orgeneral Tolon, "Bağımsız, üniter, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk ilke ve inkılaplarına saldırılar devam ediyor. Bu saldırıları yapanlar, en büyük engel olarak Atatürkçülüğü görüyor. Bazı kesimler ulusal değerlerimize saldırarak, manevi değerleri istismar ederek Türk ulusuna hurafeye dayalı bir sistem getirmek istiyor. Bunun yanı sıra bazı çevreler huzur ve güven ortamını bozmaya çalışıyor. Bu şer odakları çağdaşlıkta boğulacaklardır. Gericiliğin ve bölücülüğün panzehiri Atatürkçülük’tür" diye konuştu.
Geçit töreninin ardından törene katılanlar, düzenlenen kokteyle katıldılar. Orgeneral Tolon daha sonra Denizli Valisi Şimşek’e veda ziyaretinde bulundu.

kenthaber-denizli
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 21:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?