7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ege takımlarında ligde kalma sevinci

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Vestel Manisaspor, sahasında Denizlispor ile golsüz berabere kalırken; aldıkları 1'er puanla ligde kalan her iki takım, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. 

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın beklenmedik bir havada oynandığını, yoğun yağmurun oyun düzenlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Ligde bütün takımlarda iniş varken, bizde ve Denizli'de çıkış vardı. Biz son 8 maçta 11 puan toplamıştık. 

Dolayısıyla her iki takımın da gol atması bir parça zordu. İkinci yarı yağış olmayınca düzgün paslar yapabildik. Bu maçtan 1 puan aldık, ancak zaten önceki haftalarda aldığımız puanlar ligde kalabilmemiz için yeterliydi. Ligde kalan takımlara başarılar diliyor, düşen takımlara da geçmiş olsun diyorum" dedi. 

Maçın son dakikalarıyla ilgili bir soruya ise Bulak, "Karşılaşmanın kalan son 3 dakikasına kadar diğer maçların skorlarını bilmiyordum. Hatta oyuna giren Fatih Egedik'in özellikle bu tür havalarda uzaktan iyi şutlar attığını söyleyerek oyuncularımı uyardım. Denizlisporlu oyuncular kendi alanlarında pas yapmaya başlayınca avantajlı duruma geçtiklerini anladım. Diğer maçların skorlarının da lehimize olduğunu düşündüm" cevabını verdi. 

Gelecek sezon için değerlendirmede de bulunan Bulak, "Bundan sonra çok şey yapabiliriz. Savunmamızda bir sorun yok, ancak atak yönünü geliştirmemiz gerekiyor. 3-5 transferle bu takımın çok daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Bunu yaparsak ligin ciddi takımlarından biri oluruz" ifadelerini kullandı. 

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, ligde kalmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ''Çok zor günlerden geçtik. 10 maçtır yenilmedik. Bu takım küme düşse yazık olacaktı. Aslanlar gibi mücadele eden oyuncularımı kutluyorum" dedi.
Oyuncularını kutlayan Denizlispor'un Başkanı Ali İpek ise, "Tüm zorluklara rağmen iyi mücadele edip, onurlarını koruyan oyuncularımı tebrik ediyorum ve hepsinin alınlarından öpüyorum" dedi. Başkan İpek, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu'yu Fortis Türkiye Kupası final maçından bu yana görmediğini de savunarak, şöyle konuştu: 

''Bunun aksini ispatlayan olursa 1982 yılından beri yaptığım yöneticiliği bırakacağım. Denizlispor'un ligde nasıl kaldığı belli. Hakemlerin aleyhimize verdiği kararlarla kaybettiğimiz çok sayıda maç var. Bizim bu tür işlerimiz olsa çok daha farklı yerlerde olurduk.''
Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu ise, 'Vestel Manisaspor kümede kaldı' denmesinin bile kendisine ağır geldiğini belirterek, ''Buralara gelmememiz gerekiyordu. Gaspedilen puanlarımız var. Sonuçta kümede kaldık. Burada iki takımın da kümede kalması iyi oldu. Biz sevinirken, onlar üzülse olmayacaktı. Düşen takımlara gelecek sezonda başarılar dilerim'' dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 03:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?