2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ege'de büyükbaş hayvan sayısı artıyor

EGE BÖLGESİ'NDE BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI ARTIYOR

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen Ege Güney Marmara Dilimi Hayvancılık Grubu Bölge Bilgi Alışveriş Toplantısı'nın bu yıl ki bölümü Denizli Tarım il Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Karahayıt Richmond Hotel'de gerçekleştirildi.

Enstitü dışında düzenlenen ilk toplantı olma özelliğini taşıyan toplantıya çeşitli üniversite, araştırma enstitüleri ve özel sektörde görevli konu uzmanlarının yanı sıra, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir, Denizli ve Çanakkale İl Tarım Müdürlüklerinde görevli il müdür yardımcıları, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürleri, mühendis ve veteriner hekimleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, hayvansal üretimin Denizli ve ülkemiz açısından önemine değinerek, özellikle beslenme açısından hayvansal ürünlerin insan hayatında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Hayvancılığa büyük önem verdiklerini belirten Gülsever, "2002 sonunda 79 bin 400 olan büyükbaş hayvan sayısı, uyguladığımız projeler Denizli Valiliği ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle 171 bine ulaştı. Hedefimiz ileri teknolojide ilin hayvancılığını ve hayvansal üretimini geliştirmek, damızlık temininde ve pazarlamada kolaylık sağlayarak yetiştiricinin gelir seviyesini yükseltmek, gıda güvenliğini ve güvenilirliğini çiftlikten sofraya taşımak, üreticilerin örgütlenmesini teşvik ederek verimliliği arttırmak, hayvansal üretimin, Denizli tarımındaki gayri safi milli hasıla payını yükseltmektir" dedi. Toplantıda söz alan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ali Osman Sarı ise, Ege Bölgesi'nde hayvan sayısı ve modern hayvancılık tesislerinin sayısının giderek arttığını kaydederek, "Denizli bu konuda örnek illerimizden biri" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra toplantının bilgilendirme kısmına geçildi. Üç gün süren toplantıda öğretim üyeleri ve konu uzmanları tarafından yem şalgamı, rasyon hazırlama, bölgeye uygun süt keçisi tipleri, karkas sınıflandırılmasında görsel değerlendirme tekniği, mezbahalarda sakatat üretimi, arıcılık, sağım hijyeni, iç parazitler ve kuraklığa dayanıklı yem bitkileri konuları uzmanlar tarafından anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 15:36:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 20:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?