2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ege'nin en hızlısı!

Denizli 112 Ambulans Ekibi, İzmir'de düzenlenen 2008 Ambulans Rallisi'nde Ege Bölgesi birincisi olurken, tüm ekiplerde 3.lüğü kazandı.

Ambulans Servisleri olmak üzere her geçen yıl büyük gelişmeler kaydeden acil sağlık hizmetlerinin halka tanıtımı, acil sağlık ekiplerinin eğitim ve motivasyonunun artırılması ve bu alandaki uluslararası standartların yaygınlaşmasını amaçlayan Ege 2008 Ambulans Rallisi ve Sempozyumu İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Ambulans Hekimleri Derneği (AAHD) işbirliği ile 12-15 Haziran 2008 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirildi.

Denizli Afet ve Acil sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım'ın sunum yaptığı sempozyumun ardından,Polonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan ekipleri ile Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir'den 2 ekip, Muğla, Uşak 112 ekipleri ve iki özel ambulans şirketinin ambulans ekipleri Ege 2008 Ambulans Rallisi'nde yarıştı.

Toplam 13 ekibin yarıştığı Ege 2008 Ambulans Rallisi'nde, Denizli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Metin Bozkır başkanlığında ve Paramedik Ali Ekşi koordinatörlüğünde Denizli 112'yi temsilen Dr. Birol Bozbek, Paramedik Onur Şeker ve Acil Tıp Teknisyeni İsmail Demir'den oluşan ekip katıldı.

Denizli 112 ekibi, Ege Bölgesi illeri arasındaki sıralamada birinci, tüm ekipler arasındaki sıralamada ise Polonya ve Macaristan'ın ardından üçüncü oldu. Şampiyon olan 112 ekibi Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dr. Erdoğan Taş, Denizli 112 ekibi olarak her zaman başarı ile hizmet verdiklerini belirterek, "Türkiye'de ilk ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizin ve yarışmaya katılan arkadaşlarımızın özverisi ve ekip çalışması ile ile bu başarı elde edilmiştir." dedi. Ralliye katılan ekibe plaket ve çiçek veren Dr. Erdoğan Taş, Türkiye Ambulans Rallisinde de aynı başarıya ulaşmalarını diledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?