3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Eğitim masaya yatırıldı

DENİZLİ'DE EĞİTİM KONULU SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde ilgili kurumların eksikliklerini belirlemek, yapılması gerekenleri tespit etmek ve somut önerilerin değerlendirilmeye alındığı sektör toplantılarından eğitim konulu toplantı yapıldı.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Valii Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Abdullah Acar, İsmail Tezel, Muhsin Çatmadım ve Mehmet Çapraz, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, eğitim konusunun her şeyin temelini oluşturduğunu belirterek, bu konuda Denizli'nin üst sıralarda yer aldığını söyledi. Denizli'de hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını ancak okul ihtiyacının devam ettiğini belirten Vali Yavuz Erkmen, eldeki imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, planlamanın iyi yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Okul öncesi eğitime önem verdiklerini ifade eden Vali Erkmen, "Okul öncesi eğitimin en üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Her ilçelerimizde müstakil anaokulu olması gerekiyor. İkili eğitim yapan okulumuzun kalmamasını ve illköğretimi bitiren öğrencilerimizin ortaöğretimi de mutlaka bitirmelerini istiyoruz. Şu anki okuma yazma oranı Denizli'ye yakışmıyor. Herkesi okur yazar durumuna getirmeliyiz. Okul eksikliklerinin giderilmesi konusunda, 3 yılda hayırseverlerimizin katkısı olan 17 Milyon TL ile birlikte toplamda 80 Milyon TL yatırım yapıldı" dedi.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Denizli'deki okul, öğrenci, öğretmen ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi

DENİZLİ'DE EĞİTİM KONULU SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:12:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?