3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Eğitim öğretim yeniden başladı

Denizli'de, bir günlük aranın ardından eğitim ve öğretime bugün tekrar başlandı.


Denizli Valiliği'nin bir haftadır devam eden Afet Tatbikatı çerçevesinde dün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.


Dört okul dışındaki okullarda bugün öğrenciler yeniden ders başı yaptı. Denizli merkez, Sarayköy, Honaz, Akköy ve Babadağ ilçelerinde dün okulların bir gün tatil edilmesinin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ekipleri okullarda depreme dayanıklılık testi yaptı. Yapılan ön incelemeler sonucunda Denizli İmam Hatip Lisesi, Göveçlik, Goncalı ve Eskihisar ilköğretim okullarının depreme dayanıksız olduğu tespit edilmişti. Bugün bu dört okul yeniden tatil edilirken, diğer okullarda eğitime devam edildi.

Bu sabah ders başı yapan öğrencilerin büyük bölümünün rahat olduğu ve deprem korkusu yaşamadığı görüldü. Her zaman olduğu gibi derslerine devam eden öğrenciler, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in yaptığı açıklamaların kendilerini rahatlattığını ve herhangi bir tedirginlik yaşamadıklarını söyledi. Özellikle bazı kız öğrencilerin üzerlerindeki tedirginliği atamaması ise dikkat çekti. Deprem tatbikatı sebebiyle okulların tatil edilmesinin kendilerine söylenmesi gerektiğini belirten bir öğrenci, "Bize bunlar söylensedaha rahat oluruz" dedi.


Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerden bir kısmı ise, okullarının depreme karşı güçlendirilmesini, eğitimlerine bu okulda devam etmek istediklerini söylediler.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?