3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ek ders ücretine zam talebi

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası’na (Türkiye Kamu-Sen) bağlı Türk Eğitim-Sen’in Denizli Şube Başkanı Abidin Çatalkaya, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Abidin Çatalkaya, sendika binasında yaptığı basın toplantısında ilgili araştırma sonuçlarını açıkladı. Başkan Çatalkaya, "Öğretmen ve yöneticilerin ders ve ek ders ücretlerinin tanımlar bölümüne, öğrenim yılı tanımının eklenmesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun (DMK) tanımladığı iş günleri dışında eğitim-öğretimle ilgili her tür faaliyete katılanlara ek ders ücretinin ödenmesi lazım. Branşlar bazında uygulanan farklı ücretlendirmelerin giderilmesi, eğitsel kollarda görev yapanlara ek ders ve sınıfı olmayan branş öğretmenlerine de sosyal etkinlikler için çalışma ücreti ödenmesi gerekir. Yapılacak her türlü sınavlarda görev alanlar ile YİBO ve PİO’larda çalışanlara ödenen ek ders ve ’nöbet’ ücretleri kavramlarının yeniden ele alınarak, eğitim çalışanları arasında ayrım yapılmaksızın ücretlerin yeniden düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında açılan kurs ve seminerlerde görev alanlara da ek ders ücretinin ödenmesini talep eden Çatalkaya, "Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin beslenme, barınma, dinlenme ve eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, ’her belleticilik görevi için 4 saat, 24 saat süre ile nöbet tutanlara 6 saat ücret ödenir’ şeklindeki maddenin yeniden düzenlenmesini, aynı kurumlarda farklı uygulanan ek ders ücret saatlerinde birlik sağlanmasını, birleştirilmiş sınıf okutan eğitim çalışanlarının ek ders ücretlerinin yeniden düzenlenerek mağduriyetlerinin giderilmesi ile milli ve mahalli bayramlarda görev alan yönetici ve çalışanlara ek ders ücretinin ödenmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Ders dışı hazırlık ve planlama ücretlerinin aylık olarak hesaplanmasını da isteyen Çatalkaya şunları söyledi:

"Ek ders ücretlerinin, eğitim hizmetleri merkez müdürlükleri esaslarını düzenleyen 14. madde kapsamına alınarak ödenmesi, mesai saati dışında ve hafta sonları yapılan egzersiz çalışmalarına gece ücretinin ödenmesi, okul öncesi eğitim kurumları ile ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin, öğretim yılı başında ve ders kesimi sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinin de ek ders görevini yapmış sayılır şeklinde düzenlenmesi, özellikle mesleki eğitim merkezinde bir günde ikiden fazla (altıya kadar) sınav komisyonu görevi verildiği halde tek komisyon ücreti ödenmesi hükmünün kaldırılması, ders saati ücretlerinin makul seviyeye getirilmesi gerekir."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:25:42
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?