3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ekonomide yeni adres Romanya

Romanya’nın Braila şehri protokol üyeleri ve işadamları iki ülke arasında ticaret işbirliğini arttırmak için Denizli’ye geldi.

Romanya’nın Braila Valisi Mitroi Nicolae, Braile Belediye Başkanı Cibu Constantin, Braila Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Yürütme Kurulu Başkanı- Romen Türk İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Chiriacescu Loan ile, gıda tarım ürünleri, tekstil konfeksiyon, deri, mermer ve demir sektörlerinden 12 işadamı Denizli’ye geldi. Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) düzenlenen toplantıda her iki şehrin işadamları görüşmeler yaptı.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, DTO yönetim kurulu başkanı Mehmet Yüksel, ve her iki şehrin işadamlarının katıldığı toplantı öncesinde Denizli’yi tanıtan sinevizyon gösterisi sunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Mehmet Yüksel, Romanya’nın balkanların en büyük ve istikrarlı ekonomiye sahip ülkesi olduğunu belirterek, "AB üyeliği konusunda kesinleşmiş bir programı olan Romanya’nın, Türkiye’nin AB üyeliğinde önemli bir ortağı ve destekçisi olacağına inanıyoruz" dedi.

2001-2005 yılları arasında yüzde 26.5 ekonomik büyüme sağlayan Romanya’nın AB üye ve aday ülkeleri arasında ikinci sırada bulunduğunu belirten Yüksel, Türkiye ve Romanya’nın ekonomileri, ticaret hacimleri ve gelişmelerinin açık ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Dost olarak gördükleri Romanya ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirten Mehmet Yüksel, "Romanya ile bugünkü anlamda ticari ilişkilerimiz, 1996 yılımda başlamıştır. 2004 yılı sonu itibariyle karşılıklı ticaret hacmi 8 milyar doları aşmıştır. Romanya’nın Türk işadamlarına göstermiş olduğu kolaylıklar sonucu birçok işadamımız Romanya’da küçük ölcekli de olsa yatırımlara başladılar" diye konuştu.

Braila Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Yürütme Kurulu Başkanı, Romen-Türk İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Chiriacescu Loan ise, en kısa zamanda ekonomik ilişkilerin daha çok gelişmesini istediklerini belirterek, iki ülke arasında hiç bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
DTO’da düzenlene toplantının ardından Türk ve Romen işadamları firmaları dolaşarak görüşmeler yaptılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 15:08:19
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 13:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?