2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

El emeği pazarına büyük ilgi

Denizli Belediyesi tarafından açılacak olan El Emeği Pazarı'na büyük ilgi.


Aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımlarına yönelik, geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve kadınlara ekonomik destek olmak için yaklaşık 10 gündür devam eden kayıtlarda 100'den fazla kadının pazarda yer sahibi olmak için başvuruda bulunduğu belirtildi.

14 Mart tarihinde açılacak olan pazar ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Belediyesi Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, "Denizli Belediyesi'nin 77 dev proje kapsamında yer alan El Emeği Pazarı Denizli Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden birisidir. Tüm hazırlıklarımızı yaptık, hanımlarımızın gerçekleştireceği tüm projelere destek vermeye hazırız. Ev hanımlarımız böylece ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar" dedi.


Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde açılacak olan pazarda geleneksel el sanatlarının yaşatılmasını hedeflediklerini söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, "El Emeği Pazarı Dünya Kadınlar Günü sonrasındaki haftada açılacak. Tüm kadınlarımızı buraya bekliyoruz. Böylece kadınlarımız sosyal hayatta yer alacaklar. Bu projeye çok önem veriyoruz. Umarım bu proje ile Denizli kendinden söz ettirecektir" dedi.


Pazarda satış yapmak isteyen kadınlar için kayıtların devam ettiği ve başvuruların Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılabileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?