3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

El emekleri görücüye çıktı

Denizli'de Tavas Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yılsonu sergileri devam ederken, kursiyerlerin açtıkları sergiler büyük ilgi görüyor.

Tavas İlçesinde Karahisar ve Nikfer beldeleri ile Vakıf ve Derinkuyu köylerinde açılan sergilerden sonra Kızılcabölük Beldesinde de bir sergi açıldı.

Tavas Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yıl boyunca devam eden el sanatları kursunda üretilen ürünler sergilendi. Bayanların ağırlıklı olarak katıldığı kursta işleme, modellendirme, kumaş boyama, değişik materyaller üzerine resimleme, atıkları değerlendirme çalışmaları ve takı işçiliği konuları uygulamalı olarak işlendi.

Kızılcabölük kumaşlarının kullanıldığı ve değerlendirildiği kurs sergisinin açılışına yoğun katılım oldu. Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol, Tavas İlçe Müftüsü Ramazan Çemen ve Tavas Halk Eğitim Müdürü İlhan Gözeten'in de hazır bulunduğu açılışta konuşan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, kurs ve serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bizler geçmişimize sahip çıkarak değerlerimizi bugüne taşımak zorundayız. Daha da ötesi bu değerlerin yaşamasını sağlayarak geleceğe taşımalıyız. Bu kursta yapılan çalışmalar takdire değer çalışmalar. Unutulmaya yüz tutmuş yöremize özgü işlemeler, oyalar, motifler hem orijinal halleriyle, hem de modernize edilmiş şekilleriyle Kızılcabölük kumaşından üretilmiş ürünlere taşınmıştır. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ve buna benzer yeni kurslar açılmasına katkıda bulunarak insanlarımızın hobi, el becerilerini değerlendirme ve bunun da sonunda öğrendiklerini bir gelir kapısı olarak kullanma bir meslek olarak değerlendirme fırsatını sağlayacağız." dedi.

Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve sergi gezildi. Serginin hafta sonuna kadar açık olacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?