6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Elini kaybeden işçiye şok rapor

BİR ELİNİ MAGANDA KURŞUNU BİR ELİNİ KIYMA MAKİNASI ALDI

Sol eli 12 yaşındayken gittiği bir düğünde isabet eden maganda kurşunuyla felç olan bir kadın, sağ elini de çalıştığı marketin kıyma makinesine kaptırınca hayatı karardı.

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinden Denizli'ye göç eden Fadime Yıldız (44), eşi Ali Yıldız'ın sürekli bir işi olmaması sebebiyle aile bütçesine katkı sağlamak için İŞKUR'a müracaat etti. İŞKUR Denizli Müdürlüğü Fadime Yıldız'ı yaklaşık 3 yıl önce bir süpermarkete işe yerleştirdi. Markette bir müşteriye kıyma hazırlamak isterken elini makineye kaptıran Fadime Yıldız'ın sağ elindeki dört parmağı kesildi.

Fadime Yıldız, temizlik işçisi olarak göreve başladığı süpermarkette 20 Mart günü market yöneticisinin kendisini kısa süreliğine şarküteri reyonuna gönderdiğini belirterek, "Bir müşteri kıyma isteyince reyondan eti aldım ve kıyma makinesini açtım. O an sağ elimin parmaklarını makineye kaptırdım. Kanlar içinde kalınca bağırdım ve görevliler geldi ve beni özel bir hastaneye götürdüler" dedi.

Özel hastaneden önce Pamukkale Üniversitesi'ne oradan da Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Fadime Yıldız, şöyle konuştu: "Ambulansta kendimi kaybettim. Gözümü açtığımda Denizli Devlet Hastanesi'ndeydim. Ameliyata girmeden önce polisler ifademi aldı."

Olayın ardından işyeri sahiplerinin kendisini ziyaret ederek işe geri gelmesini istediklerini belirten Yıldız, "Ben onları görünce kendimi kaybettim. Ben nasıl çalışabilirim ki?" dedi. Sol elinin 12 yaşındayken isabet eden bir kurşunla sakat kaldığını belirten Fadime Yıldız, "Ben hayatımı kaybettim. Eşim çalışmıyor" diye yakındı. Kendisinin temizlik görevlisi olduğunu ancak zaman zaman diğer reyonlarda da çalıştırıldığını ileri süren Fadime Yıldız, hastanedeki doktorun raporunda el parmakları yerine ayak parmaklarını yazdığını iddia ederek, "Biz kontrole gittiğimizde bunu farkettik. Biz niye bu yanlışlığın olduğunu sorduğumuzda doktor 'Ben yaptım' diye cevap verdi. Sonradan rapor düzeltildi ama bu raporu biz alamadık" dedi. Fadime Yıldız, hem işyeri sahiplerinden hem de doktordan şikayetçi olduğunu söyledi.

Fadime Yıldız'ın eşi Ali Yıldız, olaydan sonra eşine bir aylık istirahat raporu verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Raporu aldığımda, raporda el yerine ayak yazıldığını gördüm. Ertesi gün pansumana gittiğimizde durumu doktora anlattım. El kaybı yerine ayak kaybı yazıldığını söyledim. Doktor bana 'Yanlışlık olamaz mı? Yanlışlık olmuştur' dedi. Ben de 'Hocam sağ el ile sol el karışır ama el ile ayak nasıl karışır?' diye sordum. O da 'Ben yaptım' cevabını verdi."

Eşinin yüzde 51 engelli raporlu olduğunu ve bu raporla İŞKUR tarafından işe yerleştirildiğini söyleyen Ali Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşimin görevi temizlik olduğu halde onu kasap reyonuna verdiler. Eşimin mesleği kasap olmadığı için bu kaza meydana geldi." Ali Yıldız, hem işyerinden hem de doktordan davacı olduklarını sözlerine ekledi.

BİR ELİNİ MAGANDA KURŞUNU BİR ELİNİ KIYMA MAKİNASI ALDI
BİR ELİNİ MAGANDA KURŞUNU BİR ELİNİ KIYMA MAKİNASI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:53:05
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 19:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?