5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

EMG için artık İzmir'e gitmeyecekler

Denizli Devlet Hastanesi'ne (DDH), kas ve sinir hastalıklarının tanısında kullanılan EMG cihazı alındı.

Bugüne kadar EMG çekimi için İzmir'e sevk edilen hastalar, cihazın alınmasıyla birlikte Denizli Devlet Hastanesi'nde çekimlerini yaptırabiliyor. 

EMG cihazının Temmuz ayında alındığını söyleyen DDH Başhekimi Op. Dr. Mithat Ekici, "Yaklaşık bir ay önce alınan EMG cihazıyla birlikte Denizli Devlet Hastanesi'nde dışarıya sevk edilen hastalar artık hastane içerisinde cihaza bağlanıp tanısı konulabiliyor" dedi.
EMG ve uyanmış potansiyel cihazının özellikle kas ve sinir hastalıklarının tanısında kullanıldığını belirten Başhekim Ekici, "Bu cihaz, tanı amaçlı ve nöroloji açısından oldukça önemli bir cihaz. Hastalara elektriksel potansiyeller verilerek sinir fonksiyonları değerlendirilmektedir. Kaslardaki sorunların tanısı için EMG incelemesinde iğne elektrotları kullanılmaktadır" diye konuştu. 

EMG ve sinir ileti incelemelerinin, sırasıyla omuriliğin ön boynuz hücreleri, sinir kökleri, sinir ağları, uç sinirler, sinir kas kavşağı, sinir zedelenmelerinde, sinirin kendi hastalıklarında, kas hastalıklarında ve bazı beyin fonksiyonlarının tanısını koymada kullanıldığını ifade eden Ekici, "EMG süresi, kişiye göre değişmektedir. Yapılan işlem yarım saatle 1.5 saat arasında sürebiliyor. Hastanemizde EMG randevu sistemiyle devam etmektedir ve günde 6 vakaya EMG çekilebilmektedir. Böylelikle hastalarımız başka illerdeki hastanelere gitmekten kurtuldu. Daha kısa sürede ve en son teknolojik ürünüyle tanısı konulabiliyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 17:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?