2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Emniyet müdürü: 'Polise kimlik sorun'

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, vatandaşların şüphelendikleri anlarda polise kimlik sorabileceklerini, kimlikten şüphelendiklerinde de 155'i arayabileceklerini söyledi.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi Erdal ile birlikte, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Aralık ayı toplantısının konuğu oldu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlenen sohbet toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi veren Muzaffer Erkan, Denizli merkez, 18 ilçe, trafik ve Çardak Havaalanı'nda bin 860 personelle görev yaptıklarını söyledi. Denizli nüfusunun yarısının il merkezinde yaşadığını, dolayısıyla en çok suçun merkezde meydana geldiğini belirten Erkan, "Emniyet ve asayiş sorunu merkezde odaklandığı için biz de merkez odaklı çalışıyoruz. Denizli'de çok ciddi asayiş olayı yok. Nüfus arttıkça suç oranı da artıyor, insanın olduğu her yerde suç olması normal. İnsanlar zenginleştikçe, toplum çağdaşlaştıkça suç oranı da artıyor" dedi.

Hırsızlık olaylarının yaşanan ekonomik krizden kaynaklandığı görüşünün doğru olmadığını, hırsızlığın ahlaki bir konu olduğunu belirten Muzaffer Erkan, kişi başına düşen milli gelir arttıkça suç oranının da arttığını, gelişmiş ülkelerde bunun ortaya çıktığını söyledi. Suç oranını mümkün olduğunca düşük seviyede ve kamu vicdanını yaralamayacak tutmayı hedeflediklerini belirten Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "Denizli'de 60 motorize ekiple önleyici hizmetler veriyoruz. Suç olmadan önce caydırıcı olmak çok önemli. Ocak ayından itibaren MOBESE sisteminin de devreye girmesiyle önleyici hizmetlerimizin kalitesi de artacak" diye konuştu. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Erkan, 2005-2008 yılları arasında meydana gelen cinayet sayısının yıl yıl düşüş gösterdiğini söyledi. Terör, çeteleşme ve uyuşturucunun en nitelikli suçlar olduğunu, Denizli'de özellikle terör olaylarının yaşanmadığını kaydeden Muzaffer Erkan, "Dünyaca ünlü Pamukkale'de terör olaylarının yaşanmaması için çok ciddi çalışmalar yıllardır yapılıyor" dedi.

Personel eğitimine büyük önem verdiklerini, suçlularla mücadelede sıfır tolerans, hukukun üstünlüğünü esas alarak çalışma yaptıklarını belirten Erkan, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. Polise kimlik sorulması konusunda vatandaşların çekingen davranmamasını isteyen Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "Vatandaşlarımız şüphelendikleri zaman polise kimliğini sorabilmeli. Gösterilen kimlikten şüphelenirse hemen 155'i arayarak durumu rahatlıkla anlatabilir" şeklinde konuştu.

Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi Erdal da, trafik konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?