7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Emniyetten yardımlaşma çağrısı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Erdal Dengiz, ilköğretim okulları müdür ve rehber öğretmenleri ile belde belediye başkanları ve mahalle muhtarlarına yönelik verdiği konferansta, gençlerin zararlı alışkanlıklardan ve akımlardan korunması için çalışmalarda yardımlaşmaya çağırdı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği konferans, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlköğretim okulları müdür ve rehber öğretmenleri ile belde belediye başkanları ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen konferansta, gençliğin sorunları ve çözümleri ile gençliğin zararlı alışkanlıklar ve akımlardan korunma yöntemleri ele alındı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Erdal Dengiz, gençliğin zararlı akımlar ve alışkanlıklardan korunması için yapılacak çalışmalarda yardımlaşma çağrısı yaptı. Gençlerin zararlı akımlara kapılmasında en büyük etkenin arkadaşlar olduğunu, bu nedenle de gençlerin arkadaş çevrelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Dengiz, yapılacak ihbarlar sayesinde gençlerin zararlı akımlara kapılmalarının önüne geçilebileceğini söyledi.

Terör örgütlerinin özellikle 14-25 yaş grubunu hedef seçtiğini ifade eden Dengiz, arkadaş, akraba ile hemşehri ilişkilerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler, dini ve etnik kökenlerin de kullanılarak, fizyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlardan hareketle gençlerin terör örgülerinin içine çekildiğini dile getirdi. Dengiz, grup içindekilerin kendi istekleriyle hareket edemediğini, genç beyinlerin tetik haline getirildiğini de vurguladı.

Konferansın ikinci bölümünde madde bağımlılığı üzerinde duran Dengiz, gençlerin uyuşturucu maddeye başlamalarında arkadaş çevrelerinin büyük etkisi olduğunu kaydetti. Anne ve babaların, öğretmen ve okul müdürlerinin gençlerin hareketlerindeki değişikliklerde emniyetle işbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Dengiz, "Vatandaşlarımızın da kendi bölgelerindeki olayları polise bildirmesi gerekir. İşte bu toplum destekli polisliktir. Toplum destekli polis, suça sebep olan şartları değiştirmeyi ve suç işlenmeden önlemeyi amaçlar. Özellikle muhtarlarımız, kayıp kimlik müracaatlarında, formların kimlik sahibinin kendisi tarafından doldurulmasına dikkat etmeli. Muhtarlar, mahallelerinde kimin oturduğunu bilirse, bizim elimiz-ayağımız konumunda olurlar" diye konuştu.

Denizli
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 12:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?