2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

En çevreci belediye yarışı

Denizli Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği, En Çevreci Belediye Yarışması'nda Alanya, Didim, Şişli, Nilüfer ve Yozgat belediyeleri ile finale kalma başarısını elde etti.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2 bin 941 yerleşim yerinin değerlendirmeye alındığı ve sonuçlarının 5 Haziran Çevre Günü'nde açıklanacağı yarışma ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gelen altı kişilik heyet Denizli'de incelemelerde bulundu. Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisleri, Katı Atık Bertaraf Tesisleri, Düzenli Depolama Alanı, Atık Su Arıtma Tesisi, Çamlık Mesireliği, İncilipınar Parkı ve şehrin farklı bölgelerinde var olan yeşil alanları gezen heyet şehrin genel temizliğini gözden geçirdi.

Heyete eşlik eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çevre konusunda gösterdikleri hassasiyetin bakanlıkça görülmesi ve yarışmada finale kalan altı yerleşim yeri arasında Denizli'nin olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Gökoğlan, şöyle konuştu: "Çevre problemlerinin giderilmesi veya en aza indirilmesi, planlı şehirleşme, daha fazla yeşil alan oluşturulması, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgemizde oluşan atıkların yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması veya tabiata zarar vermeyecek hale getirilmesi konusunda belediyemize önemli görev düşmektedir."

Bu bilinçle çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Gökoğlan, sözlerine şöyle devam etti: "Bakanlığa gönderdiğimiz raporlar doğrultusunda yapılan değerlendirmede En Çevreci Belediye Yarışması'nda altı belediye içinde olduğumuzu öğrenmek bizi onurlandırdı. Bakanlıktan gelen heyet incelemelerde bulundu ve kentten olumlu izlenimlerle ayrıldı. Şimdi 5 Haziran'ı bekleyeceğiz. Umarım bu ünvanı Denizli'ye kazandırabiliriz..

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?