2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği taşındı

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ'NDE DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNLEMLER ARTTIRILIYOR

Denizli Devlet Hastanesi'nde domuz gribi vakalarına karşı ek önlemler alınmaya devam edilirken, hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği bağımsız bir binaya taşındı.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının artmasından dolayı hastanede bir dizi önlemlerin alındığını söyledi. Gribal enfeksiyonlar için en sık başvurulan kliniklerinden olan Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nin hasta yoğunluğunun yaşandığı mekanlardan uzak olan AMATEM Kliniği'nin bulunduğu alana taşındığını kaydeden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, "Son aylarda H1N1 virüsünün ülkemizde bir salgına yol açtığı gerçek. Bu salgın Denizli'de de az çok kendini hissettirmeye başladı. Bu nedenle hastanemiz polikliniklerine Acil ve Çocuk Acil servislerine gribal enfeksiyonlardan dolayı başvurularda artış yaşandı ve zaman zaman Acil, Çocuk Acil ve Enfekiyon Hastalıkları Polikliniklerimizde yoğunluk yaşanabiliyor. Bu talebi karşılamak ve gribal enfeksiyonların hastanede yayılmasını önlemek için Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ni tamamen bağımsız bir binaya taşıyarak, yatak kapasitesini artırdık ve özel hazırlanmış Yoğun Bakım Ünitesi oluşturduk. Psikiyatri Poliklinikleri Binamızı ise enfeksiyon hastalarının başvurabileceği polikliniklere dönüştürdük. Şu anda gribal enfeksiyon hastalıkları ve diğer enfeksiyonal hastalıklar altyapısı tamamen hazırlanmış ayrı bir binada tedavi görüyorlar. Böylelikle bu tür hastalarımız hastanemizin çeşitli yerlerinde rasgele dolaşarak hastalığın yayılmasını önlemiş oluyoruz" diye konuştu.

Hastaneye gribal enfeksiyon şikayetiyle yapılan başvuruların akşam saatlerinde artmasından dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, vatandaşların hastaneye başvururken bazı konularda hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

Akşam saatlerinde zaman zaman beklenenden fazla hastanın başvuru yaptığını ifade eden Uz. Dr. Ramazan Canural, "Bu gibi durumlarda vardiya hizmetlerimiz artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle gribal enfeksiyon şikayeti olan vatandaşlarımızın gündüz saatlerinde çalışan hekim sayısının daha fazla olmasından dolayı hastanemize başvurularını gündüz yapmalarını rica ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın gribal enfeksiyonların yayılmaması için gerekli önlemleri alma konusunda bilinçli olmasında büyük fayda var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:38:02
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 17:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?