2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Engelli bakımı için kurs açıldı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Halk Eğitim Merkezi ve Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle yaşlı, hasta ve engellilere bakım kursu açtı.


Denizli Belediyesi Karaman Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi'nde açılan 65 yaş üzeri yaşlı, engelli ve hasta bakım kursuna biri erkek 15 kursiyer katıldı. Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından Başhemşire Yardımcısı Emir Ayşe Tuğcu, yaşlılara evde bakım teknikleri, hangi durumlarda ne yapılması gerektiği, yaşlılığın nasıl geliştiği ve yaşlılıkta nelere dikkat edilmesi gerektiği ile hastanın vücut temizliğinin yapılması konusunda kursiyerlere bilgi verdi. Ardından, Enfeksiyon Servisi hemşirelerinden Gülizar Şahin de engelli bakımı ve hastalıkta bakımla ilgili açıklamalarda bulundu. Diyetisyen Handan Yıldız ise yaşlı, engelli ve hastaların beslenmeleri konusunda kursiyerleri bilgilendirdi. Kursiyerlerden Aydan Yılmaz, çocukların doğumundan itibaren anne ve babaların çocuklarına büyük bir titizlikle baktığını, ancak anne babaların yaşlanmaları durumunda, çocuklarının bilgi eksikliği nedeniyle anne babalarına yeterince bakamadığını kaydetti. Tek erkek kursiyer Mustafa Ali Haydar da, annesine yeterince ilgi göstermediğini belirterek, "6 yıl önce annemi bir hastalık sonucu kaybettim. Anneme yeterli ilgiyi ve bakımı veremediğimi düşünüyorum. Bu nedenle kursa katılmaya karar verdim. Burada öğrendiklerimle yaşlı yakınlarıma bakacağım" dedi.


Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, belediyenin Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü'nün bazı projelerde birlikte görev aldığını belirterek, "Bazı alanlarda bizlere proje sunuluyor. Bizde hemen bu projeleri kabul edip destek veriyoruz. Bu kursların sonucunda en çok isteğimiz geri dönüşümün olmasıdır. Kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, yaşlı, hasta ve engellilerini emin ellere teslim etmeleridir" dedi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç da, yaşlıların bilinçli insanlara teslim edilmesiyle daha iyi bakım verileceğini ifade etti.
Kursun 130 saat süreceği ve 24 Temmuz 2008'de tamamlanıp kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?