3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Engelli öğrencilerden başkana ziyaret

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, engelli okullarından gelen öğrencileri makamında kabul etti.

Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar önderliğinde, Çamlık Zihinsel Engelliler Okulu, Otistik Çocuklar Okulu, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi ve Güzelyurt Eğitim ve Uygulama okullarından gelen engelli çocuklar, başkan Zeybekci ile bir süre görüştü. Dernek Başkanı Bahtiyar, engelli çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak için belediyenin yaptığı çalışmalardan dolayı Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etti.

Engellilere yönelik Fizyoterapi Merkezi yapımı için çalışma başlattıklarını kaydeden Bahtiyar, "TBMM Başkanı Köksal Toptan bize 50 bin lira destek verdi. Derneğimiz de 20 bin lira ayırdı. Okullumuza yapılacak bu merkez için destek istiyoruz. Ayrıca, okullarımızın bahçelerinin belediye parkları gibi düzenlemesini istiyoruz. Bir de engelli çocukların taşıma işlemleri var. Sessiz çalışmalarınız için size çok teşekkür ederim. Bu konularda da yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, belediyenin tüm bütçesi, kaynağı ve personelinin engelli öğrencilerin hizmetinde olduğunu söyledi. Bir ülkenin yaşlı, aciz ve engellilerine ne ölçüde bakıyorsa o ölçüde gelişmiş olduğunu ifade eden başkan Zeybekci, "Yaşlıları ve engellileri bir milletin şerefi, onurudur. Onlara ne derecede bakıyorsa, sahip çıkabiliyorsa bu gelişmişlik göstergesidir. Devletimizin sosyal elinin en güçlü olduğu kurumlar belediyelerdir. Bu kapsamda her türlü imkanımızla engellilerin yanındayız" dedi.

Ziyarette, engelli çocuklar getirdikleri hediyeleri başkan Nihat Zeybekci'ye verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 23:01:22
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 23:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?