2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Engelliler günü kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Denizli'de düzenlenen bir kutlama programında sevinç, gurur ve gözyaşı bir aradaydı.


Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programa, engelliler ve ailelelerinin yanı sıra Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ile çok sayıda davetli katıldı. Katılımın yoğun olması sebebiyle salon dolarken, engelli çocuklar bu mutlu günlerinde doyasıya eğlendi. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik sonrasında sahneye çıkan engelli grupları performansarıyla büyük beğeni topladı. Tekerlekli sandalyedeki çocuklar 'Hayat Bayram Olsa' şarkısıyla hazırlanan gösteriyi başarıyla sahnelerken, salonda bulunanlar çocukları uzun süre alkışladı. Çeşitli engelli okul ve sivil toplum örgütlerinin sahne aldığı programda, bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.


Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi üyelerinin hazırladığı 'Dandik Film Sunar' filmi salondakileri uzun süre güldürdü. Programda en büyük ilgiyi tek kişilik performansı ile görme engelli Yalçın Yetişir gördü. Cem Karaca ve Aşık Veysel'in taklidini yapan ve onlardan birer türkü söyleyen Yalçın Yetişir, 8 yıl önce vefat eden Denizlili ünlü sanatçı Özay Gönlüm'ün 'Ninenin Mektubu'nu büyük bir başarıyla sahneledi. Türküdeki tüm tiplemeleri başarıyla taklit eden Yalçın Yetişir uzun süre alkışlandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?