5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Engelliler için gömleğini sattı

Denizli Belediyesi ve Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen "Bir Tekerlekli Sandalye de Senden Kampanyası" kapsamında konser veren pop müziğinin ünlü sesi Murat Göğebakan, sahneye çıktığı gömleğini bin YTL'ye satarak, bir engelliye tekerlekli sandalye bağışında bulundu. 

Denizli Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konsere engelliler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Elde edilecek gelirin tamamının Sakatlar Derneği Denizli Şubesi'ne bağışlanacağı konserde birbirinden güzel şarkılarını hayranları için söyleyen Murat Göğebakan, 500 kasetinin gelirini de derneğe bağışladı. Göğebakan, hiç kimsenin sakat olmadığını belirterek, "Özürlü başka bir şeydir. Bir de beyin özürlüler var. Allah onları aramıza nasip etmesin. Ben kendimden utanmıyorum. Hiçbir ağabeyim ve hiçbir kardeşim de kendinden utanmayacaktır. Diğer özürlü olmayan ağabeylerimiz var. Onlara şunu söylüyorum. Buradan çıktıktan sonra hiçbir zaman başınıza bir şey gelmeyeceği garanti değil. Onun için birbirimizi sevelim. Çünkü ben seni sen olduğun için sevdim. Sen de beni ben olduğum için sev" dedi. 

Göğebakan, engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra hepsine çiçek verdi. Daha sonra tekrar sahneye çıkan ve şarkılarını seslendiren Göğebakan, tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması için sahneye çıktığı gömleği de açık arttırmayla satışa çıkardı. Bir kişinin 500 YTL verdiği gömleği satmayan Göğebakan, Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Beşir Türkmen'in gömleğine bin YTL vermesi üzerine gömleğini doktora sattı. Göğebakan, konser sonrasında Dr. Türkmen'i sahneye çağırarak teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?