2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Engelliler için işbirliği protokolü

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra Programı kapsamında yürütülen ve Denizli Belediyesi'nin yerel koordinatörlüğünü üstlendiği Engelliler Çalışıyor Projesi'nde önemli bir adım daha atıldı. Proje ortağı tüm kurumlar engellilerin istihdamı konusunda kurumsal bir yapı oluşturmak için işbirliği protokolü imzaladı.


Proje ortakları Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman, Denizli Belediyesi Etüd Proje Müdürü Pınar Gülmez Ağırbaş, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Ali Kitiş ile Ticaret Odası temsilcisi Münür Elçi'den oluşan heyet Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Osman Zolan, kurumlar arası imzalanan işbirliği protokolü ve Engelliler Çalışıyor Projesi hakkında Vali Erkmen'e bilgi verdi. Protokolle engelli vatandaşların iş görebilirlikleri, meslekleri ve ilgi alanlarına göre istihdam edilmelerini sağlanacağını ifade eden Zolan, "Bununla birlikte işverenlerin de istihdam ettikleri engelli vatandaşlarımız ile eleman ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamalarının hedeflenmektedir" dedi. Başkan Yardımcısı Zolan, protokolün Türkiye'de bir ilk olduğunu, ÖZİDA, SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini, İŞKUR Genel Müdürlüğü'nce de örnek proje seçildiğini sözlerine ekledi. Vali Yavuz Erkmen, projenin iyi bir amaca hizmet ettiğini, yapılan işbirliğinin örnek olması gerektiğini ve bu aşamadan sonra engelli vatandaşlarımızın test merkezlerine yönlendirilmesi için yoğun bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti. İŞKUR'un projeyi 20 ilde uygulayacağı bildirildi.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında ilk faaliyetlere başlandı. Hollanda'dan gelen iki test seti ile İŞKUR ve Pamukkale Üniversitesinde test merkezleri oluşturuldu. Test uygulamasında görevli olacak kurum personellerinin eğitimleri Hollanda ve Denizli'de gerçekleştirildi. Engelli veri tabanı hazırlandı ve Ekim ayı içinde kayıtların başlaması hedefleniyor. Ayrıca Ekim ayından itibaren Denizli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ne kayıt yaptıran fiziksel engelli vatandaşlarımızın test uygulamaları gerçekleştirilecek. Proje 2010 yılına kadar devam edecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:06:54
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 17:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?